back to top
2024. július 08. 06:35

KezdőlapERCHayden Paddon nyerni szeretne az Észt Rallyn

Hayden Paddon nyerni szeretne az Észt Rallyn

-

Hayden Paddon 2018-ban már egyszer közel volt ahhoz, hogy nyerni tudjon az Észt Rallyn, akkor azonban Ott Tanak még gyorsabb tudott lenni nála. Idén, az ERC-mezőnyben azonban szeretne az első helyen zárni az Eb-címvédő. 

Hayden Paddon 2018-ban indult először az Észt Rallyn, amikor még a Hyundai versenyzőjeként a közelgő Finn Rallyra készült. Az új-zélandi versenyző pedig majdnem azonnal győzelemmel tudott debütálni, hiszen csak Ott Tanak tudta megelőzni Toyota Yaris WRC-vel, míg a harmadik helyen a néhai Craig Breen zárt Citroen C3 WRC-vel. 

Paddon 2022-ben már a WRC2 mezőnyében tért vissza az észt versenyre, azonban végül egészségügyi okok miatt nem tudott célba érni, öt gyorsasági után kiállt. 

A 37 éves versenyző idén, már ERC-mezőnyben szeretne ismét győzelemért harcolni Észtországban. 

“Nagyon örülök, hogy ismét Észtországban versenyezhetek – mondta Hayden Paddon. – Idén az ERC-mezőny is igen gyors, de ezen a versenyen sok igen gyors helyi versenyző is rajthoz áll, ráadásul ők is ismerik az észt pályákat. Szeretnénk győzelemért harcolni, azonban mivel a bajnokságra koncentrálunk, ezért elsősorban Mathieu Franceschi előtt szeretnénk lenni, akivel holtversenyben vezetjük az idei ERC-pontversenyt. Ez azonban nem lesz könnyű feladat, mert Mathieu nagyon gyors az idei versenyeken. Azt hiszem Svédországgal ellentétben ezen a versenyen sok problémát okozhatnak majd a nagyon puha pályák a második teljesítés során, amikorra sok mély nyom alakul ki a szakaszokon.” 

Friss