back to top
2024. július 08. 16:43

KezdőlapERCTanak számára jól jön az Észt Rallyn való tesztelési lehetőség

Tanak számára jól jön az Észt Rallyn való tesztelési lehetőség

-

Ott Tanak idén is jelen lesz az Észt Rallyn, ahol a nemzeti bajnokságban indulva teszteli majd a Rally1-es Hyundait a Lett rally előtt. 

Ott Tanak szerette volna megmutatni tempóját a Lengyel Rallyn, ez azonban saját bevallása szerint nem igazán sikerült azt követően, hogy a pénteki első szakaszon egy szarvassal ütközött, majd az autó sérülése miatt kiállni kényszerült. 

“Pénteken csak 9-10 km-t tudtunk jó tempóban megtenni Lengyelországban a szarvas miatt – mondta Ott Tanak a Rallit.fi oldalnak. – A kiállás után már az utak takarítását kellett végeznünk, így nehéz volt megmutatni az igazi sebességünket. Vasárnap lehet, hogy jónak tűnt a gyorsaságunk, de ez nem jelent semmit.” 

Tanak a Lengyel Rally vasárnapi értékelését megnyerte. Az észt versenyző örül annak, hogy el tud indulni az Észt Rally nemzeti mezőnyében is, így az ERC-távval megegyező hosszon tud tesztelni a Rally1-es Hyundaijal. 

“Észtországban is szeretnénk jó munkát végezni, mert készen kell állnunk a Lett Rallyra. Nagy munka vár ránk.” 

Mivel az ERC-mezőny nagy része számára új verseny lesz az Észt Rally, néhány tanácsot is adott a 2019-es világbajnok. 

“Ez a verseny tapasztalat nélkül igen nehéz lehet. A pályák első teljesítésénél puha utakra lehet számítani, ami miatt a második menetre sok lehet a mély nyom. Egyes pályák között is igen nagy a különbség. Rajthely szempontjából jobb a később való rajtolás, mert sokat kell takarítani. Ezen az időjárás is sokat változtathat és az év nyári időszakában Észtországban bármikor megváltozhat az időjárás.” 

Friss