back to top
2024. október 05. 06:08

KezdőlapERCA Citroen fejlesztése után Ostberg győzelemért harcolna az Észt Rallyn

A Citroen fejlesztése után Ostberg győzelemért harcolna az Észt Rallyn

-

Mads Ostberg a svéd Skandináv Rallyn az ötödik helyen zárt, azonban bízik benne, hogy az Észt Rallyn jobb tempóban tud majd vezetni, miután néhány fejlesztést végzett a Citroen a Rally2-es autón. 

Mads Ostberg a Kanári-szigeteken elért nyolcadik hely után a svéd Skandináv Rallyn már az ötödik helyen tudott célba érni, azonban ennél is jobb tempóban bízik az Észt Rallyn, ahol már ötödik alkalommal fog versenyezni és 2011-ben, valamint 2012-ben nyerni tudott Ford Fiesta WRC-vel. 

“Az Észt Rally egy nagyon jó verseny, melyet mindig nagyon élveztem a múltban – mondta a 2022-es magyar bajnok norvég versenyző az ERC hivatalos oldalának. – Gyönyörűek a pályák és a verseny szervezettsége tényleg kiváló. A múltban már sikerült Észtországban nyerni és ez lesz a cél idén is. A svéd ERC-futam szintén jól sikerült, még ha az eredmény nem is feltétlenül ezt mutatta. Most van némi újdonság az autóban, ezért bízunk benne, hogy jobb lesz a sebességünk.” 

Észt Rally 2024 – Minden infó egy helyen

Ostberg szeretné kihasználni korábbi Észtországban szerzett tapasztalatait is. 

“A verseny előtti felkészülésünk jól sikerült, ismerjük a pályák nagy részét, így olyan lesz, mintha egy régi versenyre térnénk ismét vissza. A győzelmet célozzuk meg, ami sosem könnyű, de jelenleg minden adott ahhoz, hogy ismét győzelemért tudjunk harcolni.” 

Ostberg utoljára tavaly a zempléni Rally Hungaryn tudott ERC-futamot nyerni a Tagai Racing által felkészített C3 Rally2-vel.

Friss