back to top
2024. augusztus 24. 07:57

KezdőlapERCA vártnál gyengébb szereplés ellenére is az MRF Team vezeti a csapatok...

A vártnál gyengébb szereplés ellenére is az MRF Team vezeti a csapatok Európa-bajnokságát

-

Az MRF Team versenyzői számára bár nem a legjobban alakul az idei Európa-bajnokság, Andrea Mabellini és Martins Sesks eredményei még így is elég ahhoz, hogy az indiai gumigyártó vezesse a csapatok bajnokságát. 

2022-ben még az MRF Team versenyzőjeként Efrén Llarena Európa-bajnoki címet tudott szerezni, míg a csapat simán nyerte a csapatbajnokságot. Tavaly bár az egyéni bajnoki címet már az olasz BRC Racinggel Hayden Paddon nyerte, csapat szinten még mindig utolérhetetlennek bizonyult az indiai gumigyártó csapata. 

Ekkor azonban Efrén Llarena a Kanári-szigetek Rallyn dobogón zárt, Martins Sesks pedig a Lengyel Rallyn és Lettországban nyerni tudott, a Skandináv Rallyn és a zempléni Rally Hungaryn pedig dobogós eredményt tudott szerezni az MRF Team versenyzőjeként. 

Az idei szezon azonban a vártnál jóval gyengébben alakul, hiszen Martins Sesks számára a Skandináv Rallyn elért hatodik, Andrea Mabellininek pedig a veszprémi Rallyn Hungaryn elért hetedik hely jelenti a legjobb eredményt. Efrén Llarena esetében is úgy tűnik, hogy nem az idei lesz a legjobb szezonja, hiszen a Kanári-szigeteken elért 11. helyezés az idei legjobbja. 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Ennek megfelelően az MRF Team számára is igen szorosan alakul a csapatbajnokság, hiszen az Észt Rally előtt még 2 pontos hátrányban is volt az indiai csapat a Paddon által vezetett BRC-vel szemben, azonban Észtországban ezt a hátrányt 9 pontos előnyre tudta váltani az MRF. A bajnokság harmadik helyén a Tagai Racing Team áll Mads Ostberg vezetésével, 40 pont lemaradással. 

Az ERC-szezon július végén Rómában folytatódik. 

Friss