back to top
2024. szeptember 17. 04:31

KezdőlapERCCrugnola sorozatban másodszor nyert, dobogós magyar eredmény Rómában

Crugnola sorozatban másodszor nyert, dobogós magyar eredmény Rómában

-

Andrea Crugnola győzelmével zárult a Róma Rally, az Európa-bajnokság idei ötödik versenye, melyen Simone Campedelli lett a második és Efrén Llarena a harmadik. Vincze Ferenc pontszerző helyen zárt. 

Hatalmas csata zajlott az idei Róma Rallyn, melyen az első nap után még hatan voltak esélyesek a győzelemre. 

A második napon aztán Andrea Crugnola megpróbált tempót váltani, de bebiztosítani a győzelmet csak a verseny utolsó előtti szakaszán tudta, azonban 20.4 másodperces előnye tudtatában sem vett vissza a Power Stage-en, így azt is megnyerve végül 22.3 másodperc előnnyel szerezte meg karrierje második ERC-futamgyőzelmét és nyerte meg sorozatban másodszor a római versenyt. 

A második és harmadik helyért azonban egészen a Power Stage céljáig zajlott a csata és végül Simone Campedelli lett a második azt az Efrén Llarenát megelőzve, aki a római verseny előtt búcsúzott el az MRF csapatától, és a Michelin gumikkal azonnal dobogóra tudott állni. 

Az egész hétvégén zajló szoros csatát jól mutatja, hogy Mathieu Franceschi és Simone Tempestini holtversenyben zárt a negyedik helyen, azonban a századmásodpercek a román-olasz versenyzőnek kedveztek. 

Crugnola véget vetett a győzelemért vívott csatának Rómában

A magyar versenyzők közül Vincze Ferenc és Németh Gergely első idei versenyükön vettek részt és azonnal a 13. helyet tudták megszerezni, míg László Martin egy korábbi nagy balesetből visszatérve Zsiros Gábor navigálásával a 16. helyen ért célba, mindkét páros Skoda Fabia Rally2 evóval indult. Bertalan Márton és Paizs Róbert az ERC4-es kategóriában a második helyet szerezte meg Rally4-es Peugeot-val, míg László Zoltán és Begala Tamás az ERC-értékelésen kívül indulva Rally2-es Skodával az abszolút 32. helyen zárt. 

Az Európa-bajnokságot a címvédő Hayden Paddon hét pont előnnyel vezeti Mathieu Franceschi előtt, míg a harmadik helyen Simone Tempestini 30 pont hátránnyal áll. 

Az ERC-szezon hatodik futamát egy hónap múlva Csehországban rendezik. 

Nem hivatalos végeredmény

Friss