back to top
2024. szeptember 09. 07:54

KezdőlapERCA csípője és az állkapcsa is eltört a navigátornak a Róma Rallyn

A csípője és az állkapcsa is eltört a navigátornak a Róma Rallyn

-

Mads Ostberg és Patrik Barth nagyot esett Olaszországban, a pilóta megúszta bordatöréssel, a navigátor azonban elég rosszul járt.

Mads Ostberg és Patrik Barth balesetet szenvedett a Róma Rally leghosszabb szakaszán, a norvég, svéd páros kicsúszott egy balkanyarban, és fának csapódott. Ostberg maga szállt ki a kocsiból, Barth azonban a mentők segítségére szorult. A versenyzőket kórházba szállították, a szakaszt etappá nyilvánították a baleset után. A közösségi oldalán Ostberg így írt a balesetről:

„Nagyot estünk a Róma Rallyn. Egy gyors balos kanyarban letértünk az útról, és egy fának üköztünk, közvetlenül Patrik Barth ajtajánál. Patrik elvesztette az eszméletét, és vérzett az arca, féltem, hogy a legrosszabb történt. Szerencsére az egészségügyi személyzet gyorsan odaért, és kiszedte Patrikot az autóból. Mindketten kórházban vagyunk, de szerencsére nincs igazán súlyos sérülésünk.”

 

Barth
Forrás: Mads Ostberg

Mads Ostberg aztán új fejleményekről is beszámolt, azért a navigátora nem úszta meg olcsón az esést, és műtét vár rá.

„Még mindig kórházban vagyunk a balesetünk után. Patrik Barth-nak eltört az állkapcsa és a csípője, meg kell műteni. Egyelőre nem tudjuk, hogy ez Olaszországban történik-e vagy haza tudjuk vinni a beavatkozásra. Ő továbbra is pozitívan gondolkodik, mint mindig! Nekem szerencsém volt, és csak egy bordám tört el.”

Ostberg
Forrás: Mads Ostberg

Ostberg egyébként nem győzött hálálkodni az erős autót építő Citroënnek, a sisakjaikat biztosító Stilónak, valamint a gyorsan reagáló egészségügyi stábnak. Szó mi szó, elsőre ijesztőbbnek tűnt a baleset, mint amilyen következményei lettek.

Friss