back to top
2024. szeptember 09. 07:53

KezdőlapERCA Róma Rally szervezői WRC-futamot szeretnének rendezni

A Róma Rally szervezői WRC-futamot szeretnének rendezni

-

Követné a Lett Rally példáját az impozáns helyszínen megrendezett római futam, és az ERC-ből a WRC-be ugrana.

A Róma Rally szervezőinek célja, hogy a futam bekerüljön a WRC versenynaptárába – erről Max Rendina beszélt az Autosport.com-nak a múlt hét végén megrendezett verseny után. Az ERC-sorozat több futama megugrotta ezt a szintet, a Lett Rally az idén, a Kanári-szigetek Rally jövőre kapott helyet a WRC programjában.

„Azon dolgozunk, hogy elérjük a WRC-t – jelentette ki a korábbi versenyző, Max Rendina. – Ez persze nem csak rajtunk múlik, tárgyalunk az FIA-val, a WRC promóterével és az olasz szövetséggel is, de keményen melózunk érte. Ha nem sikerül, újra megpróbáljuk.”

Legkorábban 2026-ban kerülhetne be a futam a WRC naptárába, és ez nem feltétlenül jelentené a jövő évi versenynaptárban biztosan szereplő Szardínia Rally végét, hiszen azzal párhuzamosan 2020-ban és 2021-ben is megrendezték a Monza Rallyt Olaszországban.

Ahhoz, hogy a WRC-ben szerepeljen az esemény, valószínűleg növelni kell a jelenlegi 189,52 km-es teljes versenyktávot – egyébként minden adva van hozzá, különös tekintettel az impozáns fővárosi szakaszra.

„Az egyetlen dolog, amit senki sem tud lemásolni, az a Colosseumnál megrendezett szakasz, így ha a WRC-projekt valósággá válik, akkor ez is része lesz, talán egy hosszabb, más jellemzőkkel bíró szakasszal” – tette hozzá Rendina.

A Róma Rallyt a hét végén rendezték meg az ERC-ben, Andrea Crugnola egymás után másodszor győzött. A magyar versenyzők közül Vincze Ferenc és Németh Gergely első idei versenyükön vettek részt és azonnal a 13. helyet tudták megszerezni, míg László Martin egy korábbi nagy balesetből visszatérve Zsiros Gábor navigálásával a 16. helyen ért célba, mindkét páros Skoda Fabia Rally2 evóval indult.

Bertalan Márton és Paizs Róbert az ERC4-es kategóriában a második helyet szerezte meg Rally4-es Peugeot-val, míg László Zoltán és BegalaTamás az ERC-értékelésen kívül indulva Rally2-es Skodával az abszolút 32. helyen zárt.

Friss