back to top
2024. szeptember 11. 10:02

KezdőlapERCJól sikerült teszttel készült a Barum Rallyra Herczig Patrik

Jól sikerült teszttel készült a Barum Rallyra Herczig Patrik

-

A Barum Rally ERC4 kategóriájában indul Herczig patrik és Varga Kristóf. A páros a keddet teszttel töltötte, a pilóta pedig elégedetten tért vissza a szállásra.

„Végre nagyon jó tesztet tudtunk teljesíteni, emiatt boldog vagyok. Eddig ebben az évben nem volt szerencsénk a tesztpályákkal, mert minden futam előtt a hivatalos teszten mentünk, és ezek nem kifejezetten hajaztak utána a versenyen használt szakaszokra, ezért mindig kicsit becsaptuk magunkat. Most végre egy nagyon jó pálya volt amin gyakoroltunk. Az alapbeállítás, amivel elkezdtük a munkát nagyon jó volt, jól éreztük magunkat az autóban, úgyhogy abszolút egy jó napot zártunk. Kipróbáltunk jó pár beállítást, elmentünk több irányba is, megnéztük, hogy mikor mit csinál az autó, úgyhogy elégedetten állunk rajthoz” – összegezte a teszt tapasztalatait Patrik.

Azt, hogy hány kilométert teljesítettek, át kellett gondolnia Patriknak, majd kis fejszámolás után arra jutott, hogy körülbelül 50 kilométert gyakoroltak, ami jónak számít, ráadásul a sok beállítás-változtatás miatt nem is tudtak többet menni, mert így is kihasználták a teljes időintervallumot, amit lehetett.

Herczig Patrik
foto: Herczig Patrik

A HRT csapat két versenyzővel indul a Barum Rallyn, de a Herczig Patrik és Bertalan Márton más-más irányban  indult el a teszten.

„A mérnökünk közös, így Milán biztosan levonta a következtetéseket az adatainkból, de mi nem beszéltük meg egymással a tapasztalatokat ilyen szempontból. Az autókat az alapján állította a csapat, amit mi elmondtunk, én is a saját elképzeléseim alapján mozdultam el az alapbeállításoktól, de mivel az nagyon jó volt, így sokkal könnyebben léptünk a jó irányba” – magyarázza Patrik.

A Barum Rallyn felemás lesz a kétkerekes mezőny, mert az ERC4 kategóriába csak öten neveztek, de a cseh bajnoki mezőnnyel már húszfős az RC4 kategória, ami már komoly és színvonalas mezőnynek számít, főként úgy, hogy a Barumon a cseh párosok mindig jól szerepelnek. Herczig Patrik is a nagy képet nézi majd a futamon.

„Mivel az ERC Junior naptárban nem szerepel a verseny – amit nagyon sajnálunk-, ezért ilyenkor kevesebben neveznek az Eb résztvevők közül. Azért hárman-négyen így is gyorsak leszünk, szerintem a csata is nagy lesz közöttünk, de mindenképpen figyelünk majd a teljes RC4-es mezőnyre is, mert az idők árulkodóak lesznek” – mondja Herczig Patrik.

A pilóta azt is elmagyarázta, hogy miért választották a cseh versenyt, úgy, hogy nem része a Junior bajnokságnak.

„A Juniorban nincs mínuszolás, mi pedig az év eleji nullázással, majd a nyolcadik és két hatodik hellyel kilencedikek vagyunk a bajnokságban, így két nagyon jól sikerült zárófutammal is nehéz lenne megcsípni az év végi dobogót. Ezért döntöttünk úgy, hogy a Barumot választjuk, mert két éve amikor a Clióval jártunk itt, akkor már nagyon tetszett. Közelebb is van, tehát olcsóbb, a magyar szurkolók közül is sokan eljönnek ide, és tanulni is rengeteget lehet. Van jó minőségű széles része, rossz minőségű szűk dobálós szakasz, megyünk a fák között nagy tempóval, úgyhogy itt mindenből kapunk egy kicsit, és gyorsan kell alkalmazkodni a változó körülményekhez. De talán nem is kell sokat magyarázni a döntést, mert a Barum az Barum.”

Herczig Patrik
foto: Herczig Patrik

Friss