back to top
2024. szeptember 12. 14:33

KezdőlapERCUtoljára öt éve volt olyan ERC-szezon, mint amilyen az idei lehet

Utoljára öt éve volt olyan ERC-szezon, mint amilyen az idei lehet

-

Hat versenyt követően Hayden Paddon, Mathieu Franceschi és Miko Marczyk pályázhat az idei bajnoki címre az ERC-ben, azonban egyikőjük sem tudott még versenyt nyerni, utoljára pedig 2019-ben Chris Ingram tudott Eb-címet szerezni futamgyőzelem nélkül. 

Hat verseny után úgy tűnik, hogy a címvédő Hayden Paddon, a szezon meglepetése Mathieu Franceschi, valamint a Barum Rally drámáit kihasználva Miko Marczyk pályázhat idén az Európa-bajnoki címre, azonban egyikőjük sem tudott még idén versenyt nyerni. Sőt, dobogóra is Paddon csak egyszer, Franceschi pedig kétszer tudott állni. 

Idén bár a hat futam alatt hatan, Simone Tempestini, Yoann Bonato, Oliver Solberg, Georg Linnamae, Andrea Crugnola, valamint Dominik Stritesky is Eb-futamot tudott nyerni, már egyikőjük sem lehet év végén bajnok. 

Utoljára pedig 2019-ben fordult olyan elő, hogy az Európa-bajnoki címet győzelem nélkül lehetett megszerezni, akkor Chris Ingram a Rally Hungaryn biztosította be az eddigi egyetlen kontinensbajnoki elsőségét. 

Idén még két verseny van hátra, a walesi Ceredigion Rallyn pedig éppen Ingram lehet az egyik olyan versenyző, akit le kell majd győzni, míg a szezonzáró lengyel Szilézia Rallyn a helyismeretnek köszönhetően Miko Marczyk lehet az esélyes.

Friss