back to top
2024. szeptember 13. 03:02

KezdőlapERCKohn nyerte a Fiesta Kupát az Eb-n, komoly lehetőséget kap hazai WRC-futamán

Kohn nyerte a Fiesta Kupát az Eb-n, komoly lehetőséget kap hazai WRC-futamán

-

Filip Kohn nyerte a Európa-bajnokság keretein belül kiírt Fiesta Kupát, ami után a cseh versenyző Rally3-as autójával indulhat a Közép-Európa Rallyn. 

Idén öt ERC-futamon tartott a Fiesta Kupa, melyet Rally3-as Fordok számára írtak ki. Az öt verseny során négy alkalommal a cseh Filip Kohn nyert, míg egy győzelmet a török Kerem Kazaz is nyerni tudott. A bajnoki címet végül a cseh versenyző 26 pont előnnyel szerezte meg. 

Kohn a bajnoki címmel együtt pedig komoly lehetőséget is kap, a Közép-Európa Rallyn rajthoz állhat Rally3-as autójával. A WRC utolsó előtti versenyét német, cseh és osztrák pályákon rendezik, így részben hazai futamon indulhat a cseh pilóta a lengyel M-Sport támogatásával. 

“Az M-Sport támogatása nagyon fontos számunkra, mert jelentős könnyítést jelent anyagi szempontból – mondta a 21 éves versenyző az ERC oldalának. – Egy WRC-futamon való indulás alapvetően túl drága lenne számunkra, azonban a lengyel M-Sportnak köszönhetően indulni tudunk a Közép-Európa Rallyn. Már nagyon várom a versenyt és kíváncsian várom, hogy milyen eredményt tudunk elérni a kategóriánkban.” 

Kohn az év elején tervezte a WRC3-ban való indulást, végül azonban ez meghiúsult, így pont jókor került kiírásra a Fiesta Kupa. 

“Az év elején szerettünk volna a WRC3-ban indulni, de hét versenyen kellett volna indulni, ami nem fért bele a költségvetésünkbe. Az ERC-ben létrehozott Fiesta Kupa azonban jó lehetőséget kínált, és nagyon örülök, hogy a bajnoki címet megszerezve mégis tudunk indulni a Közép-Európa Rallyn.” 

Kohn tavaly már részt vett a három országban tartott WRC-futamon, ahol meg is nyerte a WRC3-as kategóriát. 

A Közép-Európa Rally október 17-20. között kerül megrendezésre. 

Friss