back to top
2024. szeptember 16. 20:50

KezdőlapERC23 év után lehet ismét brit futamgyőztes az ERC-ben

23 év után lehet ismét brit futamgyőztes az ERC-ben

-

Egészen 2001-ig kell visszamenni az időben, hogy brit futamgyőztesre leljünk az ERC-ben, azonban az idei Ceredigion Rallyn akár hazai versenyző is ünnepelhet a dobogó tetején. 

A 2001-es ERC-szezon során még nem kevesebb, mint 51 futam szerepelt a kontinensbajnokság naptárában, és ekkor ünnepelhetett utoljára brit versenyző is futamgyőzelmet az Eb-n, miután Ian Greer és Dean Beckett nyerte a Luxemburg Rallyt Toyota Corolla WRC-vel. 

Az azóta eltelt 23 éve során bár Chris Ingram Eb-címet is tudott ünnepelni, brit futamgyőztest nem tudtak avatni. 

A brit rallyversenyzők ezen átka, azonban elképzelhető, hogy a hétvégi Ceredigion Rallyn megszakad. 

Az idei Európa-bajnokság sztárjainak, Hayden Paddonnak, Mathieu Franceschinek, Miko Marczyknak, Jon Armstrongnak a dolgát több nagyobb helyismerettel bíró hazai versenyző is megnehezítheti. 

A legnagyobb esélyesek erre Chris Ingram, a Brit Rally Bajnokság második helyezettje lehet, valamint Osían Pryce, aki korábban kétszer is nyerni tudott már a walesi versenyen.

A hazai versenyzők és az ERC idei sztárjai mellett azonban nagy szerepet kaphatnak az ír versenyzők is, Jon Armstrong mellett a BRC éllovasa, William Creighton, valamint Keith Cronin, de akár Callum Devine is harrcolhat a győzelemért.

A három eddig megrendezett Ceredigion Rallyn korábban még Hayden Paddon tudott nyerni Pryce mellett, 2022-ben. 

Friss