back to top
2024. szeptember 20. 00:38

KezdőlapERCBajban az MRF, Paddon akár csapatának is Eb-címet szerezhet

Bajban az MRF, Paddon akár csapatának is Eb-címet szerezhet

-

Az Európa-bajnokság csapatbajnokságát két versennyel a szezon vége előtt Hayden Paddon csapata, a BRC Racing vezeti az előző két év bajnoka, az MRF Team előtt. 

Az Európa-bajnokság csapatbajnokságát már a veszprémi Rally Hungaryn Hayden Paddon csapata, a BRC Racing kezdte jobban, majd az olasz csapat a Kanári-szigetek Rally után már 10 ponttal előzte meg az előző két szezon bajnokát, az MRF Teamet. 

Svédországban aztán az indiai gumigyártó csapata két pontra csökkentette hátrányát, majd Észtország után már 9 pont előnnyel az élre is állt. 

A Róma Rally azonban rosszul sikerült az MRF-nek és pont nélkül zárt, miközben a BRC Racing 24 pontot szerezve 15 pont előnnyel ismét az élre állt, ezt az előnyt pedig további 5 ponttal, 20-ra növelte a Barum Rallyt követően. 

A BRC-nél eleve csak Paddon szerepelt, míg az MRF szezon közben elvesztette Efrén Llarenát és bár egyelőre erről nem jelent meg információ, úgy tűnik, hogy Martins Sesks-et is, csupán Andrea Mabellini versenyez a csapatban az év elejétől, míg Rómától csatlakozott a belga Amaury Molle is a csapathoz. Molle azonban egyelőre nehezen tudja felvenni a küzdelmet az ERC versenyzőivel, ezáltal Paddon akár egyedül is képes lehet csapatát Európa-bajnoki címre vezetni.

A csapatbajnokság harmadik helyén jelenleg az Eurosol Racing Team áll, megelőzve a TRT Rally Teamet.

Friss