back to top
2024. szeptember 16. 20:59

KezdőlapERCA Ceredigion Rallyn döntő szakaszába lép a Junior ERC-címért folyó csata

A Ceredigion Rallyn döntő szakaszába lép a Junior ERC-címért folyó csata

-

A walesi Ceredigion Rallyn folytatódik a Junior ERC-címért zajló csata a két svéd versenyző, Mille Johansson és Calle Carlberg között. Johansson akár be is biztosíthatja bajnoki címét, amennyiben Carlberg hibázik az aszfaltos futamon. 

A Junior ERC négy futama után a 19 éves Mille Johansson 30 ponttal előzi meg honfitársát, a 24 éves Calle Carlberget. Ez a pontkülönbség pedig pont annyi, amennyit egy győzelemmel lehet szerezni. 

Azonban a bajnokság hat futamából csupán a legjobb öt eredmény számít, minuszolva pedig 9 pont Johansson előnye. 

A walesi Ceredigion Rallyn azonban Carlbergnek nyernie kellene, hogy még életben tartsa bajnoki esélyeit, Johansson győzelem esetén biztosan megszerezné az év végi első helyet. 

„A Mille és köztem zajló bajnoki csata a döntő szakasázba lép, és ha nem végzünk jó munkát, már Walesben eldőlhet az Európa-bajnokság – mondta Carlberg az ERC oldalának. –  Az a célom, hogy megnyerjük a Ceredigion Rallyt, és elhalasszam a döntést Lengyelországig. Minimális kockázattal közelítettük meg bemutatkozó szezonunkat a Junior ERC-ben, és zsinórban három második hellyel magabiztosabbak lettünk. Most itt az ideje, hogy egy kicsit jobban támadjunk. Én és a navigátorom, Jorgen Eriksen motíváltabbak vagyunk, mint valaha. Ez lesz a második versenyünk aszfalton az autóval, és rengeteg tapasztalatot szereztünk a Kanári-szigeteken. A verseny kemény lesz, de a győzelmet célozzuk meg.” 

„Jó volt a felkészülés Ceredigion Rallyra. – mondta Johansson, aki egy horvát versenyen melegített be. –  Majdnem négy hónap telt el azóta, hogy utoljára aszfalton vezettünk, és úgy éreztük, hogy ez egy nagyon jó rally volt, hogy újra megszokjuk ezt a felületet. Az RC4-ben második, összetettben pedig az ötödik helyen végeztünk, de az eredmények ezúttal nem számítottak, az csak Walesben fog.” 

Friss