back to top
2024. szeptember 16. 20:52

KezdőlapERCA brit bajnoki címért harcolók balesetével indult a Ceredigion Rally vasárnap

A brit bajnoki címért harcolók balesetével indult a Ceredigion Rally vasárnap

-

Chris Ingram és Keith Cronin is kiesett a vasárnapi első szakaszon a Ceredigion Rallyn, így Hayden Paddon mögött már Mathieu Franceschi és Miko Marczyk áll. 

A szombati versenyt követően Hayden Paddon magabiztos előnyel várhatta a Ceredigion utolsó napjának négy gyorsasági szakaszát, mögötte Chris Ingram 1:18.7 perc hátránnyal állt, míg Mathieu Franceschi és Miko Marczyk is megelőzte a szombat esti szuperspeciál szakaszokon Keith Cronint. 

Paddon szárnyalt szombaton a Ceredigion Rallyn, Franceschi negyedik

Miután a Brit Rally Bajnokságban szombaton és vasárnap is lehet pontokért harcolni, Ingram a szombati brit első helyével nagyon közel került ahhoz, hogy vasárnap bebiztosítsa bajnoki címét, ehhez azonban Croninnak el kellett volna veszítenie a második helyet. 

Az utolsó napon pedig pont a 2019-es Európa-bajnok és Cronin balesetével kezdődött a verseny, így a verseny abszolút értékelésében Hayden Paddon mögé Mathieu Franceschi és Miko Marczyk zárkózott fel. 

Azt azonban csak később lehet megtudni, hogy mekkora a tavalyi Európa-bajnok előnye, mivel Paddon már piros zászló érvénye alatt teljesítette az első mai gyorsaságit.  

Vasárnap még három gyorsasági, délután pedig akár eső is várhat a mezőnyre. 

Friss