back to top
2024. szeptember 16. 12:50

KezdőlapERCMcRae nyerte a Junior ERC walesi versenyét, Johansson a bajnokságot

McRae nyerte a Junior ERC walesi versenyét, Johansson a bajnokságot

-

Fordulatos verseny végén Max McRae nyerte a walesi Ceredigion Rally Junior ERC futamát, Mille Johanssonnak azonban a második hely is elég volt a bajnoki címhez, miután Calle Carlberg még szombaton bajba került. 

A Ceredigion Rally előtt 30 ponttal vezette a Junior ERC bajnokságot a svéd Mille Johansson, így a második helyen álló Calle Carlbergnek mindenképp meg kellett volna őt előznie, hogy életben tartsa bajnoki esélyeit a Szilézia Rallyra. 

A kategóriában bár a pénteki szuperspeciál szakaszok után a német Timo Schulz állt az élen, Carlberg már az első szombati szakaszon átvette a vezetést, míg Mille Johansson volt a második. 

Paddon magabiztosan nyerte a Ceredigion Rallyt, nagy lépést tett a címvédés felé

Carlberg az első helyet egészen a második szombat délutáni szakaszig tartani tudta, akkor azonban defektet szedett össze és azt a pályán cserélte ki, ezért csaknem három percet vesztett, így Johansson átvette át a vezetést és gyakorlatilag már ekkor eldölt a bajnoki cím sorsa, hiszen a 19 éves versenyzőnek elég lett volna Carlberg előtt maradnia az év végi elsőséghez. 

Fotó: @World / Red Bull Content Pool

Johansson bár egészen az utolsó előtti szakaszig tartani tudta a vezető helyet, az esős szakaszon 29 másodperccel lassabb volt, mint Max McRae, így az ausztrál versenyző állt az élre és helyét már meg is tudta tartani az utolsó szakaszon is, így egy nagyon érzelmes győzelmet tudott aratni az Egyesült Királyságban Alister McRae fiaként és Colin McRae unokaöccseként. 

Johansson az utolsó szakaszon már nem sietett, azonban így is megtartotta a második helyet, amivel megnyerte a Junior ERC bajnokságot. A walesi versenyen végül Timo Schulz lett a harmadik, míg Carlberg az ötödik.

Friss