back to top
2024. szeptember 16. 12:51

KezdőlapERCPaddon magabiztosan nyerte a Ceredigion Rallyt, nagy lépést tett a címvédés felé

Paddon magabiztosan nyerte a Ceredigion Rallyt, nagy lépést tett a címvédés felé

-

Hayden Paddon maximális pontszámot gyűjtve a Ceredigion Rallyn hatalmas lépést tett második Eb-címe felé. Andrea Mabellini első dobogós eredményét szerezte a walesi futamon Mathieu Franceschi előtt zárva. 

Hayden Paddon teljesen más szintet képviselt a walesi Ceredigion Rally első napján és eltudta kerülni a problémákat is, ellentétben riválisaival, magabiztos előnye tudatában pedig már óvatosabb vezetéssel folytathatta a vasárnapi négy szakaszon. Azonban így is 1:47.3 perc előnnyel szerezte meg idei első ERC-futamgyőzelmét az új-zélandi versenyző, akinek a walesi versenyen ez volt második győzelme 2022 után. 

A második helyért hatalmas csata zajlott és végül Andrea Mabellini került ki győztesen, aki a száraz-nedves Power Stage-en Mathieu Franceschit és a rossz gumit választó Miko Marczykot is megelőzte. 

Azt követően, hogy Chris Ingram a brit értékelés első és ERC második, míg Keith Cronin BRC 2., és ERC ötödik helyről már a vasárnapi első szakaszon kiesett, a brit értékelést Jon Armstrong nyerte a verseny korábbi kétszeres győztese, Osian Pryce és Matthew Edwards előtt. 

A brit bajnoki címért harcolók balesetével indult a Ceredigion Rally vasárnap

Az Európa-bajnokságot hét futam után Paddon 27 pont előnnyel vezeti Franceschi előtt, míg Miko Marczyk hazai versenyén, a szezonzáró Szilézia Rallyn már nem tud harcolni a bajnoki címért 40 pont hátránnyal. 

A lengyel futamot október 11-13. között rendezik. 

Nem hivatalos végeredmény

Friss