back to top
2024. szeptember 16. 12:50

KezdőlapERCKohn a Fiesta Kupa után az ERC3-as bajnoki címet is megszerezte

Kohn a Fiesta Kupa után az ERC3-as bajnoki címet is megszerezte

-

Filip Kohn már a Barum Rallyn bebiztosította a Fiesta Kupa bajnoki címét, míg a walesi Ceredigion Rallyn a harmadik hely is elég volt számára a bajnoki címhez. 

Filip Kohn már a Barum Rallyn megnyerte a Fiesta Kupát, így indulhat a Közép-Európa Rally WRC3-as kategóriájában. Azonban a cseh versenyző bebiztosíthatta volna az ERC3-as bajnoki címet a walesi Ceredigion Rallyn is, amennyiben sikerül legalább a harmadik helyen zárnia, miután legfőbb bajnoki riválisa, a török Kerem Kazaz kihagyta az ERC hetedik futamát. 

Paddon magabiztosan nyerte a Ceredigion Rallyt, nagy lépést tett a címvédés felé

Kohn pedig már a péntek esti szuperspeciál szakaszok után vezetett az ERC3-ban, szombaton azonban a nyitó szakaszon a négy fős mezőny negyedik helyére csúszott. 

Az első helyet ekkor Eamonn Kelly vette át, aki egészen a vasárnapi második szakaszig tartotta a helyét, ekkor azonban borult és kiesett. Így Jakub Matulka vette át a vezetést lengyel honfitársa, Michal Chorbinski előtt, míg Kohn a harmadik helyre állt. 

Ez az eredmény pedig már nem is változott a végső célig, így Matulka első győzelmét szerezte a kategóriában, Kohn pedig 30 pontos előnyre tett szert harmadik helyével, így bebiztosította a bajnoki címet. 

McRae nyerte a Junior ERC walesi versenyét, Johansson a bajnokságot

“Nem lett volna időnk és pénzünk sem, hogy elmenjünk még a lengyel Szilézia Rallyra is, ezért szerettük volna már most bebiztosítani a bajnoki címet – mondta a cseh Filip Kohn az ERChivatalos oldalának. – Nagyon örülünk, hogy sikerült megszerezni a bajnoki címet, sokat fog segíteni a következő szezonokban ez a siker.” 

Friss