back to top
2024. szeptember 16. 12:56

KezdőlapERCElfyn Evans szerint a Ceredigion Rally bekerülhetne a WRC-naptárba is

Elfyn Evans szerint a Ceredigion Rally bekerülhetne a WRC-naptárba is

-

A hétvégi Ceredigion Rally nagy sikert aratott, a kiváló és nagyon nehéz pályákon zajló verseny Elfyn Evans szerint akár a WRC-naptárba is bekerülhetne. 

2019 után tért vissza komoly nemzetközi rali sorozat az Egyesült Királyságba a Ceredigion Rallyval, ahol az ERC-szezon hetedik futamát rendezték. A walesi aszfaltos pályák kivívták a versenyzők elismerését. 

Elfyn Evans nézőként vett részt a versenyen, és a walesi pilóta szerint fantasztikus munkát végeztek a szervezők, és a futam képes lenne a WRC-naptárba is bekerülni. A Toyota gyári versenyzője már régóta szeretné, ha az Egyesült Királyságban ismét rendeznének WRC-futamot. 

„Úgy gondolom a Ceredigion Rally sikere reményt ad WRC-futam megrendezésére is – mondta Elfyn Evans az Autosport.com oldalnak. – Nem látom okát annak, hogy ez a verseny ne állná meg a helyét WRC-futamként is. Csupán esetleg a szállás lehetőség okozna nagyobb kihívást Aberystwyth-ben, de az utak kiválóak és a rendezők is képesek lennének lebonyolítani egy WRC-futamot.” 

A Ceredigion Rally 2019-ben lett először megrendezve, ráadásul a koronavírus-járvány miatt nem is tudták minden évben megtartani, ennek ellenére képes volt igen gyorsan ERC-futammá válni. 

„A szervezők elismerése az ERC-futam rendezése. Nagyon jó munkát végeztek a rali 2019-es indulása óta. Nem könnyű ilyen gyorsan elérni ezt a státuszt. A siker a rendezőknek köszönhető, és öröm látni egy ilyen eseményt az Egyesült Királyságban.” 

A 2019-ig létező Brit Rally, Wales Rally mindig murvás utakon lett megrendezve, azonban Evans szerint a Ceredigion Rally megmutatta, hogy nagyszerű aszfaltos versenyt is lehet rendezni az Egyesült Királyságban. 

„Úgy gondolom, hogy ez a verseny nagyon méltó lenne egy aszfaltos WRC-futamhoz, és valami egészen egyedi értéket adna a bajnoksághoz. Még mindig azt gondolom, hogy mindenki a walesi erdőkben szeretné látni a WRC-mezőnyt. Azonban megfelelőnek érzem a Ceredigion Rallyt is WRC-futamra.”

Friss