back to top
2024. szeptember 19. 06:41

KezdőlapERCA kanapé mögé bújt volna Paddon, ha nem indulhat Sziléziában

A kanapé mögé bújt volna Paddon, ha nem indulhat Sziléziában

-

Az ERC éllovasa, Haydon Paddon összerakta a Szilézia Rally költségvetését, így megvédheti a címét.

A rali nem olcsó mulatság, ezt mindenki tudja, akinek bármi köze van a sportághoz, ez alól még az ERC címvédője, Haydon Paddon sem kivétel. Az új-zélandi pilóta tavaly az első, kontinensen kívüli Európa-bajnok lett, és közel áll a címvédéshez, hiszen egy futammal a vége előtt 27 pont az előnye a Mathieu Franceschi előtt.

Azon az egy futamon viszont egyáltalán nem volt biztos az indulása.

Végül Paddon összerakta a költségvetést, így ott lesz a Szilézia Rallyn Lengyelországban október 11. és 13. között, vagyis az anyagiakon nem, csak a teljesítményén múlik a címvédés. Ehhez ráadásul a jelentős előny birtokában nem is kell olyan fantasztikus versenyt futnia, mint legutóbb a Ceredigion Rallyn.

„Egy kicsit rögtönöztünk az idén, nem igazán volt meg a költségvetésünk, főleg nem a teljes szezonra. Azonban ha megnyerted az Európa-bajnokságot, mindent meg kell tenned, hogy megvédd a címedet – mondta Paddon a DirtFishnek. – Wales-ben azt mondtam, az lehet az utolsó versenyem Európában, és akkor úgy is nézett ki a helyzet. Miután megnyertük a Ceredigion Rallyt, hazamentünk, és az egész csapat megduplázta az erőfeszítéseit, hogy találjunk még egy kis támogatást. Sikerült, mondanom sem kell, köszönöm minden partnerünknek, hogy segített eljutni a végére.”

Paddon azonban egyáltalán nem bízza el magát a 27 pontos előnye ellenére sem, persze azért jobb helyzetben van, mintha a tévén keresztül nézte volna a szezonzáró futamot…

„Még semmi sincs lefutva – mondta Paddon. – Az első célunkat, a rajtot elértük, most már csak a célba kell eljutnunk. Rémálomszerű lett volna otthon ülni, és ezt nézni, őszintén szólva nem is tudom, mit csináltam volna – talán a kanapé mögé bújtam volna! Ez már most egy hihetetlen év volt, de szeretnénk hazahozni a bajnoki címet minden partnerünknek, és természetesen nagyszerű lenne újabb bajnoki címet szerezni a Hyundai-nak és az i20 N Rally2-nek.”

Friss