back to top
2024. október 08. 16:47

KezdőlapERCHayden Paddonnak a pontszerzés az elsődleges a szezonzárón

Hayden Paddonnak a pontszerzés az elsődleges a szezonzárón

-

A Szilézia Rallyn dől el az Európa-bajnoki cím sorsa, a címvédő Hayden Paddon jókora előnnyel érkezik a szezonzáróra.

Nem sokon múlt, hogy a címvédő Hayden Paddon csak a tévében nézze az ERC szezonzáró futamát, a Szilézia Rallyt, de végül összekalapozta a pénzt az indulásra, így nem kell a kanapé mögé bújnia, hanem a pályán védheti meg az Európa-bajnoki címét.

Az új-zélandi pilóta jókora előnnyel érkezik meg Lengyelországba, hiszen 27 ponttal vezet Mathieu Franceschi előtt, de hát a raliban bármi megtörténhet. Paddon magabiztosan, maximális pontszámot gyűjtve nyerte meg a Ceredigion Rallyt, viszont Sziléziában nem feltétlenül az első helyre hajt: „Lengyelországban a pontszerzés az elsődleges, és ez bizakodóvá tesz.”

Franceschinek viszont egyrészt nyernie kellene, másrészt abban bíznia, hogy Paddonnal történik valami. A francia pilóta helyzete nem a legjobb, ennek ellenére egyáltalán nem adja fel a küzdelmet: „Még nincs vége a bajnokságnak, de ahhoz, hogy én legyek a bajnok, csodának kellene történnie.”

Persze Franceschinek hátrafelé is figyelnie kell, ugyanis az őt 13 pontos különbséggel követő Miko Marczyk azok közé tartozik, akiknek nem lesz ismeretlen a terep. A kétszeres lengyel bajnok négyszer indult ezen a versenyen, ráadásul kétszer meg is nyerte.

„Sok jó emlékem van erről a versenyről – mondta Marczyk – Az első lengyel bajnoki címemet itt ünnepelhettem a célban, mindent beleadunk, hogy harcoljunk a második helyért a bajnokságban.”

Az október 11–13-ai Szilézia Rallyra összesen 54 páros nevezett, közülük 31-en lesznek értékelve az ERC szezonzáróján. Magyar versenyző nem indul Lengyelországban.

Friss