back to top
2024. október 16. 12:28

KezdőlapERCA megérkező esőben Paddon elvesztette az első helyet a Szilézia Rallyn

A megérkező esőben Paddon elvesztette az első helyet a Szilézia Rallyn

-

Megérkezett az eső a lengyel Szilézia Rallyra, ami szintén közrejátszott abban, hogy megváltozott a szombat estig kialakult sorrend. Andrea Mabellini vette át a vezetést Hayden Paddontól, de Jon Armstrong is fantasztikus formában vezet.

A vasárnapi versenyt Hayden Paddon 6.8 másodperc előnnyel várhatta az ERC-szezonzáró lengyel Szilézia Rally első napja után Andrea Mabellini előtt, míg a harmadik helyért Simone Tempestini és Mikolaj Marczyk csatázott, a román versenyző előnye 4.4 másodperc volt.

Paddon nagy csatában vezet a Szilézia Rallyn hét gyorsasági után

A vasárnapi első szakaszon bár még nem esett az eső, Tempestini egy bal kanyarba már nem tudott befordulni, és lecsúszott az útról, így a verseny feladására kényszerült.

A napot Jon Armstrong fantasztikus tempóban kezdte, megnyerte a száraz első, majd félig száraz második gyorsaságit is és a nap eleji hetedik helyről a harmadikra ugrott fel.

Az élen két mai szakasz után Hayden Paddon tartotta helyét és előnye is csupán 6.1 másodpercre, 7 tizeddel csökkent Andrea Mabellinivel szemben.

Paddon egyetlen riválisa, Mathieu Franceschi Tempestini kiesésével egy helyet javítva az ötödik pozícióba lépett.

A délelőtt utolsó szakasza azonban már jórészt vizes volt, így előnybe került az a versenyző, akinek volt szuperlágy, vagy vizes gumija. A szakaszt végül Mabellini nyerte, mégpedig 8 másodperccel Paddoin előtt, így 1.9 másodperccel megelőzte az ERC-éllovas új-zélandi versenyzőt.

A harmadik helyre pedig Marczyk tudott visszakapaszkodni, miután 5.4 másodperccel megelőzte Armstrongot.

Mathieu Franceschi továbbra is tartja ötödik helyét, 19 másodperccel lemaradva a dobogótól.

A szezonzáró három délutáni szakaszon több eső várható, ekkor azonban már valószínűleg mindenkinél eső gumik lesznek, míg autóját is vizes körülményekre állítja. Délben csak gumicssere lehetőség lesz, szervizelés nem.

Paddonnak elég célba érnie, nem feltétlenül kell nyernie, hogy megvédje Eb-címét és kétszeres Európa-bajnok lehessen.

Mivel az MRF Team elvesztette Tempestinit, a csapat bajnoki cím ugyancsak jó eséllyel Paddon csapatáé, az olasz BRC Racingé lesz, míg a harmadik helyen a Tagai Racing zárhat.

Erdemények

Friss