back to top
2024. október 16. 12:26

KezdőlapERCHayden Paddon csak arra gondolt a kicsúszásnál: „Ne most!”

Hayden Paddon csak arra gondolt a kicsúszásnál: „Ne most!”

-

Hayden Paddon közel volt ahhoz, hogy elbukja a címvédést a Szilézia Rallyn, de minden kalandot megúszott a 13. gyorsaságin, így ismét megnyerte az ERC-t.

Ha valaki csak az eredményeket nézi, azt is gondolhatná, hogy Hadyen Paddon biztonsági autózással behozta a harmadik helyre a Hyundai i20 N Rally2-t a Szilézia Rallyn, ezzel simán megvédte a címét az ERC-ben. Nos, majdnem valóban ez történt, azt az egyetlen apróságot leszámítva, hogy egyáltalán nem volt ez sima.

A vasárnap délutáni szakaszokat esőben rendezték meg Lengyelországban, ami azért okozott némi bonyodalmat, például a 13. gyorsaságin – amely összességében az utolsó előtti volt – Paddon meglehetősen közel került ahhoz, hogy elbukja a címvédést…

Paddon
Fotó: ERC

„Kalandos szakasz volt – mondta a célban Paddon. – A második kanyarban egy padkán letértünk az útról, és eléggé meghasaltunk. Csak ültem ott, nyomtam a gázt és próbáltam kijutni, végül vissza kellett tolatnom, és újra elindulnom. Aztán néhány kilométerrel később egy kereszteződésben egyenesen átmentem a lezáráson, így le kellett mennem az útról, meg kellett fordulnom és vissza kellett jönnöm. Nem hiszem, hogy valaha is volt ennyi kalandom egyetlen szakaszon belül, összesen veszítettünk vagy húsz másodpercet. Trükkösek voltak a körülmények, szerencsére beértünk a célba, de akkor csak arra tudtam gondolni: ne most!”

Paddon
Fotó: ERC

Végül Paddon megvédte a címét, amire előtte mindössze három versenyző volt képes az Európa-bajnokság 1958 óta íródó történetében.

„Nem akartam a bajnoki címet kockáztatni azzal, hogy belekeveredek a küzdelembe, csak haza akartam hozni az autót – mondta a győzelemről az új-zélandi pilóta. – Tudtam, hogy miért vagyok itt, és a bajnoki cím rendkívül fontos, egész évben ezért dolgoztunk. A szezon nagy részében küzdöttünk a teljesítménybeli lemaradásunkkal, de a csapat keményen dolgozott azon, hogy ezt visszahozzuk, és az elmúlt néhány versenyen sikerült is.”

Friss