back to top
2024. október 17. 15:24

KezdőlapERCNyolc versenyen nyolc győztes az idei ERC-szezon során, hasonlóra 5 éve nem...

Nyolc versenyen nyolc győztes az idei ERC-szezon során, hasonlóra 5 éve nem volt példa

-

Utoljára 2019-ben ünnepelhettek annyian ERC-futamgyőzelmet, mint amennyien idén, amikor minden versenyt más nyert meg. 

Nyolc versenyen nyolc győztest avattak az idei ERC-szezon során, ami jól mutatja a mezőny kiegyensúlyozottságát, valamint, hogy egyes versenyeken a helyi sztárok is képesek felvenni a tempót az ERC élmezőnyével. 

Idén Simone Tempestini győzelmével kezdődött a szezon a veszprémi Rally Hungaryn, majd Yoann Bonato mutatta be precíz, tű pontosságú vezetését a Kanári-szigeteken. A svéd Skandináv Rallyn Oliver Solberg a helyi versenyzők, és a WRC2-es bajnokság élmezőnyének erejét mutatta meg, míg Georg Linnamae észt, Andrea Crugnola olasz, Dominik Stritesky cseh győzelme a helyi versenyzők erejét mutatta be. Hayden Paddon számára nagy előny volt saját tudása mellett walesben, hogy 2022-ben már indult a Ceredigion Rallyn, míg Andrea Mabellini lengyel győzelmével megmutatta, hogy mennyire is sokat tudott idén fejlődni. 

Olyanra pedig, hogy minden fordulóban más tudjon nyerni az ERC-ben, utoljára 2019-ben volt példa. 

Akkor a 2020-as koronavírus járvány okozta nehézségek miatt versenyzői karrierjét befejező Lukasz Habaj győzelmével indult a szezon az Azori-szigeteken, majd Pepe López a helyi versenyzők erejét mutatta be a Kanári-szigeteken, Oliver Solberg a lett Liepaja Rallyn tudott nyerni, majd Lengyelországban Alexey Lukyanuk nem talált legyőzőre. A szezon második felében Giandomenico Basso mutatta be az olasz versenyzők római erejét, majd Jan Kopecky a cseh versenyzőkét a Barum Rallyn, míg Nasser Al-Attiyah Cipruson zárt az első helyen, a zempléni Rally Hungaryn pedig Turán Frigyes szerezte meg az első helyet. Az ötévvel ezelőtti szezon kiegyensúlyozottságát jól mutatja, hogy a bajnoki címet Chris Ingram szerezte meg futamgyőzelem nélkül. 

Friss