2024. április 20. 15:19

KezdőlapE-MOBILITYA McLaren leigazolta az amerikai Top Gear egykori műsorvezetőjét!

A McLaren leigazolta az amerikai Top Gear egykori műsorvezetőjét!

-

A fenti mondat bármilyen hihetetlen hangzik, igaz. Viszont sokkal többet is el lehet mondani Tanner Foustról, a McLaren újonnan kinevezett Extreme E pilótájáról.

A brit istálló 2022-ben csatlakozik majd az elektromos sorozathoz, így Foustnak még várnia kell tényleges a bemutatkozásra.

„Izgatottan üdvözöljük Tannert a McLaren pilóták között. Terepen a világ legjobbjai között van, rengeteg tapasztalattal és számos győzelemmel.” – összegezte Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

Az amerikai repertoárjában szinte minden szerepel: kaszkadőrként, műsörvezetőként is dolgozott, az Egyesült Államokban drift, X Games, és ralikrossz versenyeket is nyert.

Utóbbiban volt a legsikeresebb, az első Global RallyCross bajnokság megnyerése után a világbajnokságon is indult néhány versenyen. Máig ő az egyetlen, aki nem európai versenyzőként tudott diadalmaskodni valamelyik WRX hétvégén.

2019-ben negyedszerre is amerikai ralikrossz bajnok lett, emellett pedig az Aszfalt királyai című filmben is szerepelt.

„A McLarennél versenyezni minden versenyző álma, és az, hogy ezt egy ennyire újító szellemű és fantáziadús sorozatban tehetem meg, még különlegesebbé teszi a helyzetet. A koncepció egészen egyedi, a kihívás pedig lenyűgöz. Minden tapasztalatomra és képességemre szükségem lesz.” – jelentette ki Foust.

„Mindeközben pedig egy jó célért tehetek, ami az egész bolygót és az emberi társadalmat érintő problémákra hívja fel a figyelmet.”

A molekuláris biológiában diplomát szerző amerikai csapattársát – aki a McLaren első női versenyzője is lesz – később fogja bejelenteni a csapat.

Az alábbi videóban Norris és Ricciardo üdvözlik őt a McLarennél:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Extreme E (@extremeelive) által megosztott bejegyzés


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:McLaren

Friss