2024. április 20. 12:39

KezdőlapF1Az F1 mezőnye egyöntetűen sajnálja Spa elvesztését

Az F1 mezőnye egyöntetűen sajnálja Spa elvesztését

-

Bár még nincs is meg a hivatalos 2023-as versenynaptár, Spa kiesését gyakorlatilag biztosra veszi mindenki. Belgium nagy kedvenc az F1-esek között is.

Spa-Francorchamps a Forma-1-es versenynaptár ikonikus versenyhelyszíne. Belgium már jóval a Forma-1 előtt, a Grand Prix-versenyzés korában is vendégül látta már az autóversenyzés krémjét. A korábban ennél jóval hosszabb aszfaltcsík aztán a bajnokság történetének meghatározó helyszíne lett, a negyedik legtöbbször ide látogatott a mezőny.

Miután Spa-Francorchamps szerződése 2022 végén lejár, és mivel még nem volt szó a hosszabbításról, gyakorlatilag mindenki biztosra veszi, hogy (legalábbis ideiglenesen) búcsúzunk Belgiumtól. Ezt pedig nem csak a szurkolók, de a versenyzők is bánják.

Spa, egyértelmű” – válaszolta Lando Norris arra a kérdésre, hogy melyik pályát tartaná meg, a belgát vagy a franciát. „Az anyukám ráadásul belga, így 50 százalékban flamand is vagyok. Majdnem annyira hazai verseny ez nekem, mint Silverstone. Nyilván Silverstone-hoz több dolog köt, de Belgiumban is sok időt töltöttünk el gyerekkoromban. Spát mindig várom, az egyik legkirályabb helyszín a naptárban. Szóval kár érte. Ha jól tudom, még fizetniük sem kell a versenyrendezésért, akkora a történelmük. Amíg F1 van, mindig el kellene jönni ide.

Egyetért Norrisszal Spa kapcsán Sergio Pérez is, aki arról beszélt, mekkora kár lesz a pálya elvesztése, valamint Sebastian Vettel is, aki csodálatos pályáról beszélt. Pierre Gasly is erről beszélt.

Nem hiszem el, hogy Spa évekre kikerül a naptárból. Egy ilyen helyszínnek mindig kellene, hogy legyen helye. Személyesen ez talán a kedvenc pályám. Meglátjuk, mi lesz, furcsa lenne nem jönni ide.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:RaceFans

Friss