2024. április 19. 03:01

KezdőlapF1Kora miatt nem kapott hosszútávú szerződést az Alpine-tól Alonso

Kora miatt nem kapott hosszútávú szerződést az Alpine-tól Alonso

-

A modern versenysportban egyre inkább kitolódik az, meddig jó egy élsportoló. Fernando Alonso esetében az Alpine nem bízott ebben az alaptételben.

A Forma-1 jelenlegi mezőnyéből messze-messze Fernando Alonso az, aki a legnagyobb rutinnal rendelkezik. A kétszeres világbajnok spanyol immár több mint két évtizede, 2001-ben bemutatkozhatott a száguldó cirkusz mezőnyében. Alonso a minardis szárnypróbálgatás után a Renault-nál hamar otthonra talált, 2005-ben és 2006-ban világbajnoki címet ünnepelhetett.

Fernando Alonso az egyetemes autósport egyik legnagyobb sztárja, és túl a negyvenen is töretlen lelkesedéssel versenyez. Azóta, hogy tavaly visszatért, az Alpine versenyzője, és erre 2023-ra is lehetősége volt. Haladtak is a tárgyalások, végül amin az egész elbukott, az a kért és a kínált kontraktus hossza volt.

A sport világában egyre inkább 40 felett is versenyképes embereket látunk, ebben azonban az Alpine nem bízott. A franciák nem adták meg Alonso számára azt, amit az Aston Martin igen: a többéves szerződést.

Mi egy 1+1 éves szerződést ajánlottunk neki. Azt mondtuk, ha jövőre is ilyen teljesítményt nyújtasz, nyilván folytatni fogjuk. Azt hiszem, hogy ő viszont nagyobb stabilitást akart magának. Mindezt a teljesítménytől függetlenül. Az ő 2+1, esetleg 3+1-es kérésével viszont nem tudtuk összehozni azt, amit mi ajánlottunk” – mondta el Alonso kútba eső szerződés-hosszabbításával kapcsolatban az Alpine részéről Otmar Szafnauer.

Szafnauer szerint még a legnagyobbak, így Michael Schumacher esetében is eljött egy pont, ahonnan már nem volt visszaút. Alonso esetében is ez volt a gátló tényező. „Mindenkinél van egy olyan pillanat, amikor már nem olyanok a képességei, mint fiatalon. Azt gondolom, nem mondok nagyot azzal, ha azt mondom, a 42 éves Michael Schumacher nem volt már olyan, mint a fiatalabb énje. 32-33-34 éves kor fölött még a krikettben is megvan ez, pedig az aztán igazán nem a fizikumról szól.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss