2024. április 26. 12:17

KezdőlapF1Schumacher: Annyira vagy jó, mint az utolsó versenyed

Schumacher: Annyira vagy jó, mint az utolsó versenyed

-

Az év elején még mindenki rajta köszörülte a nyelvét, de fordulni látszik Mick Schumacher sorsa. De tudja ő is, az emberek hamar felejtenek.

Az első évében tulajdonképpen reménytelen volt Mick Schumacher sorsa a Forma-1-ben. A borzalmasan elmaradott Haas volánjánál gyakorlatilag a pontszerzésre sem volt esélye. Nem is szerzett egyet sem, a legközelebb ehhez a Hungaroringen járt, amikor a 12. helyen ért célba.

2022-re mindenki többet várt már ehhez képest tőle. A csapat is, a szurkolók is, valószínűleg maga Schumacher is. Az évkezdés ehhez képest kifejezetten nehézre sikeredett. Szaúd-Arábiában, majd Monacóban is összetörte magát, és főleg az autóját, az internet bakikra éhes népe pedig rajta köszörülte a nyelvét.

A jég végre-valahára a Brit Nagydíjon tört meg nála, amikor nyolcadikként intették le, amit aztán rögtön a következő versenyen, Ausztriában megfejelt egy hatodik hellyel. De innen merre tovább? Schumacher tudja, ez egy kemény világ. Tudja, hogy keményen kell dolgoznia, mert az F1-ben mindenkinek rövid a memóriája. Erről, valamint a mindennapokról beszélt a racefans-nek adott interjújában.

A szezon értékelése

Ha kiveszem Nagy-Britanniát és Ausztriát, ez egy kemény szezon” – ismeri el Schumacher készségesen. „Másrészt viszont ott volt pont ez a két verseny, ami egyfajta fordulópont volt. Szóval magabiztosak vagyunk azzal kapcsolatban, megvan-e a tempónk. Valószínűleg egyébként korábban is megvolt, csak éppen nem volt szerencsénk, hogy ezt meg is mutassuk.

Az első pontszerzés alkalmával, Silverstone-ban testvére, Gina is ott volt a Schumacher-bokszban. „Óriási előny, hogy ilyen családom van. Támogatnak, és ez a legfontosabb. Hálás vagyok, és szerencsésnek érzem magam a rokonaimért. Amellett pedig, hogy kik vagyunk, a mentalitása is egyszerűen fantasztikus ennek a családnak. Mindenkinek ilyet kívánok. Ebben a családban ráadásul mindig megvolt a saját terem és a saját időm. Soha senki nem kényszerített rám semmit. Ezt szerintem nem minden versenyző mondhatja el magáról.

Az „egyedi” Günther Steiner

Miután Schumacher még mindig jócskán tanulja a Forma-1-es létet, ebben rendkívül fontos szerepet játszhat számára a csapatfőnök, Günther Steiner.

Nyilván mindenki egy külön személyiség. Günther szereti egy igen egyedi módon intézni a dolgokat az életében. Mindig kimondja, amit gondol, nem igazán tesz lakatot a szájára. Viszont én valószínűleg jobban teljesítek nyomás alatt, mintha ez nincs meg körülöttem. Nekem ez kell, számomra ez egy pozitív dolog. Az biztos, hogy a Forma-1-ben ebből nem szenved hiányt senki. Végsősoron annyira vagy jó, mint az utolsó versenyed. Szóval jelenleg boldog vagyok, de tudom azt is, hogy egy pillanatra sem dőlhetek hátra. Mindig kell még egy kicsit több tempót találni. Mindent megteszünk azért, hogy az autónk még gyorsabb legyen. Legyen szó akár a beállításról, akár a működésünkről.

Forrás:RaceFans

Friss