2024. március 29. 16:29

KezdőlapF1Duzzad az önbizalomtól a Mercedes fejlődése láttán Hamilton

Duzzad az önbizalomtól a Mercedes fejlődése láttán Hamilton

-

Messziről futott neki 2022-nek Lewis Hamilton és a Mercedes. A Francia és a Magyar Nagydíjon aztán a csapat mindkét versenyzője dobogóra állhatott.

2022 elején nem vághatott neki a versenyeknek túl vérmes reményekkel sem a Mercedes, sem hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton. Főleg ő volt az, akinek nem feküdt túlságosan a 2022-es autó, hiszen még George Russell ott volt közvetlenül a dobogósok mögött, nála nagyobbak voltak a kilengések.

Bár Hamilton a bahreini szezonnyitó káoszában még dobogóra is állhatott, ezt követően csak a pontszerző helyek második fele lehetett neki reális cél. Kanadában aztán sikerült áttörést elérni, azóta mind az öt futamon dobogóra állt. Franciaországban és a Hungaroringen például csapattársával, George Russellel.

Nagyon nagy elégtétel” – mondja Hamilton. „Nagyszerű érzés, főleg annak tükrében, ahogy az évünk indult. Nagyon jó látni a fejlődést, amit bemutattunk a szezon eleje óta. Két verseny óta folyamatosan ott vagyunk a dobogón George-dzsal, ami fantasztikus.

Bár a Red Bull-lal ők sem tudják felvenni a versenyt, a Ferrarival nagyon is. Hamilton is erről beszélt. „Tudván azt, hogy a Ferrarinak milyen tempója volt, óriási dolog, hogy mindketten előttük tudtunk végezni. A magam személyes szempontjából szintén ugyanúgy nagy dolog az, hogy a hetedik helyről indulva itt értem célba. Látván a problémáinkat, ez nagy hír.

A konstruktőri tabellán ugyan a Red Bull előnye nagy az élen, a Mercedes lemaradása a Ferrarihoz képest viszont csak 20 pont. Lewis Hamilton és George Russell ráadásul pontosan ugyanannyiszor, 11 alkalommal képviseltette magát a dobogón, mint a két ferraris.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:gpfans.com

Friss