2024. április 26. 15:55

KezdőlapF1Óriási Leclerc hátránya, de ő mégis optimista

Óriási Leclerc hátránya, de ő mégis optimista

-

Bár második a tabellán, Charles Leclerc hátránya brutális, 80 pontos Verstappen mögött. A monacói versenyző mégsem adja fel, és töretlenül bízik.

Kiesések és hibák tarkították Charles Leclerc 2022-es szezonját, a legutóbbi két futamon például ebben a sorrendben. A Ferrari versenyzője Franciaországban konkrétan kiesett, Magyarországon pedig csak hatodik lett. Ezzel együtt továbbra is második a vb-tabellán, de hátránya már 80 pontra hízott az imponáló magabiztosságot mutató Max Verstappen mögött. A holland az említett két utolsó versenyt a Paul Ricard-on és a Hungaroringen egyaránt meg tudta nyerni.

Leclerc hátránya tehát több mint három teljes futamgyőzelemnyi pontmennyiség. A monacói versenyző viszont továbbra is van ok az optimizmusra.

Tudjuk, hogy rengeteg munkánk van még” – mondja Leclerc. „Minden egyes aspektuson dolgoznunk kell. Voltak stratégiai hibáink, voltak megbízhatósági problémáink, és hibáztunk mi versenyzők is. Előbbi kettővel például kőkeményen dolgozunk. Ha megvan ezekre a hibákra a megoldás, akkor továbbléphetünk.

Bár (ön)ostorozásnak hallatszik, Leclerc ettől még azért pozitív. „Biztos vagyok benne, hogy hamarosan minden jobb lesz. Abban is óriási munka volt, hogy eljussunk erre a szintre. Két évig az autó gyengeségein dolgozott mindenki. Még mindig vannak, és ezekkel még mindig van sok dolgunk, de ha így dolgozunk továbbra is, minden jobb lesz.

A Charles Leclerc által emlegetett fejlődés egyébként tényleg látványos 2022-re érkezve. A monacói tavaly még csak hetedikként zárta a szezont, és dobogóra is mindössze egyetlen alkalommal állhatott.

Friss