2024. április 23. 22:10

KezdőlapF1Ricciardo a Magyar Nagydíjon tudta meg, mennie kell

Ricciardo a Magyar Nagydíjon tudta meg, mennie kell

-

A McLaren versenyzője, Daniel Ricciardo a Magyar Nagydíj hétvégén tudta meg a várható hírt, miszerint a McLaren nem vele tervez.

Amíg Lando Norris már 76 pontot gyűjtött 2022-ben és dobogón is állt már, addig Daniel Ricciardo mindössze 19-nél jár idén. Norris ezzel hetedik összetettben, az ausztrál viszont csak 12. Komoly a különbség az időmérőkön is, ott Norris egyelőre 11-2-es verést mér csapattársára.

Ezek után nem meglepő, hogy a sajtó által Ricciardo folyamatosan össztűz alá volt véve.

Hogy hogy kapcsolódik ehhez a Piastri-saga? Úgy, hogy bár az Alpine bejelentette, hogy az ausztrál náluk fog versenyezni, a McLaren nem titkolt célja is az ő leigazolása. Az istálló szándékairól Daniel Ricciardo a Magyar Nagydíj hétvégéjén értesült Andreas Seidl csapatfőnök jóvoltából.

Amennyiben feltesszük azt, hogy Piastri a McLaren tervei szerint érkezik, és nem kaszálják el a szerződtetését, Ricciardo számára reális opció lehet pont az az Alpine-ülés, amire honfitársa nem tartott igényt. Sokak szerint egyébként is ráférne a környezetváltozás, Otmar Szafnauer pedig elmondta, részükről nincs akadálya Ricciardo szerződtetésének.

Miután ráadásul Alonso 2023-ra már az Aston Martin versenyzője lesz, ott van az üresen hagyott vezérszerep, amire szintén eséllyel pályázhat. Pláne elégtételt jelenthetne Ricciardo számára az, hogyha az Alpine autójában le tudná győzni azt a McLarent, amely így bánt el vele idén.

Távozása esetén a McLaren a 21 éves Piastrival és a 22 éves Norrisszal vágna neki a 2023-as Forma-1-es szezonnak.

Forrás:ESPN

Friss