2024. április 20. 01:03

KezdőlapF1Ilyen lenne, ha a MotoGP Mekkájában rendeznék az F1-es Holland Nagydíjat -...

Ilyen lenne, ha a MotoGP Mekkájában rendeznék az F1-es Holland Nagydíjat – videó

-

David Coulthard és a Red Bull a legendás asseni pályán körözött.

A Holland Nagydíj 36 éves szünetet követően tavaly tért vissza a Forma-1-es versenynaptárba a több helyen is módosított zandvoorti pályán, és hatalmas sikert aratott a holland drukkerek körében. A mezőny napra pontosan egy hónap múlva tér vissza Max Verstappen hazájába, ám mielőtt ezt megteszi, a Red Bull jóvoltából megnézhettük, milyen lenne egy verseny a gyorsasági motorversenyzés Mekkájának számító Assenben.

A MotoGP Holland Nagydíját minden évben megrendező TT Circuit Assen a gyorsaságimotoros-világbajnokság legnagyobb presztízsű helyszíne, ezen a hétvégén pedig a Jack’s Racing Day-nek adott otthont. Az ingyenes rendezvényen autó-, motor és gokartversenyek mellett különböző bemutatókkal várták a nézőket, akik David Coulthardot is figyelhették, amint a 2012-es Red Bull RB8-assal rója a köröket.

Az 51 esztendős skót expilóta természetesen nem a határon ment, és még ha ott is autózott volna, akkor sem jutott volna a közelébe annak, amire a 2022-es autók képesek lennének, de még így is adott némi ízelítőt abból, hogy milyen lenne az F1 a MotoGP templomában.

Íme!:


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss