2024. április 25. 21:46

KezdőlapF1Horner elárulta, hogy Vettel egy levéllel indította be karriejét

Horner elárulta, hogy Vettel egy levéllel indította be karriejét

-

Sebastian Vettel 2023-as Formula 1-es visszavonulásának hírére korábbi csapatfőnöke, Christian Horner elgondolkodott azon, hogyan kezdődött a négyszeres világbajnok útja a Red Bullnál.

Vettel 2010 és 2013 között négy világbajnoki címet szerzett a Milton Keynes-i székhelyű alakulattal. Christian Horner elárulta, hogy Sebastian Vettel és a Red Bull kapcsolata úgy indult, hogy a fiatal versenyző egy levelet írt a csapatnak.

Amit elért, az figyelemre méltó.” – mondta Horner

Visszagondolok arra az időre, amit velünk töltött. Tizenhárom évesen érkezett. Úgy mutatkozott be a Red Bullnál, hogy írt egy levelet, amelyben szponzori támogatást kért.

Az első megállapodás egy bukósisakról szólt Red Bull részéről, aztán az út onnan a junior csapaton keresztül a Toro Rossohoz, majd a Red Bull Racinghez és a négy világbajnoki címhez vezetett.

Felejthetetlen emlékek, és ő fontos része volt a csapatunknak. Szomorú lesz látni, hogy szögre akasztja a sisakját.

Horner elmondta, hogy mit láttak Vettelben

Sebastian Vettel
Christian Horner és Sebastian Vettel a Red Bull Racing központjában | Fotó: Dan Istitene/Getty Images / Red Bull Content Pool

Vettel 1998-ban csatlakozott a Red Bull Junior csapatához, Horner szerint már ekkor felfigyeltek az ifjú német pilóta erősségeire.

Sokkal több van Sebben, mint ami látszik” – mondta a csapatfőnök.

Amikor [David Coulthard] utódját kerestük, ő volt a feltörekvő fiatal versenyző.

Azt láttuk benne, hogy remek humorérzéke van, alapos, és nagy munkamorállal rendelkezik. Több időt töltött a paddockban az adatokat elemezve, mint bármelyik másik versenyző, és ez nagyon népszerűvé tette őt a csapatban.

Lehetett érezni, hogy szenvedélye más dolgok iránt is nőtt, és nyilvánvalóan nagyon elkötelezett mindazokért, amiket képvisel, amit szerintem jó látni, nagyszerű nagykövet volt.

Sebastian Vettel, aki a Hungaroringen jelentette be visszavonulását, eddigi 53 Formula 1-es futamgyőzelméből 38-at szerzett Christian Horner irányítása alatt, a Red Bull Racing színeiben.

Friss