2024. április 25. 18:06

KezdőlapF1Újra életre kelt Räikkönen 2004-es McLarenje, és nem is akárki ült bele

Újra életre kelt Räikkönen 2004-es McLarenje, és nem is akárki ült bele

-

18 év után ismét pályára gurult Kimi Räikkönen egyik 2004-es McLarenje, amelyet a wokingiak korábbi legendás tervezője vezetett.

Adrian Newey-ról, a Red Bull tervezőzsenijéről köztudott, hogy szabadidejében szeret autóversenyezni, illetve, ha alkalma nyílik rá, szívesen kipróbálja az általa tervezett korábbi Forma-1-es gépeket. Így tett nemrég az angliai Doningtonban is, ahol egy McLarent és egy Leyton House-t vitt pályára autóversenyző fiával, Harrison Newey-val közösen.

Mindezt egy tavaly életre hívott vállalkozás, az Ignition Grand Prix keretein belül tették, az esemény különlegességét pedig amellett, hogy idősebb Newey az általa tervezett kocsikba ülhetett bele, az adta – persze, nem mintha nem lenne bármikor különleges egy Forma-1-es autót volánja mögé ülni –, hogy ez a 2004-es McLaren MP4-19-es kasztni most először gurult pályára azóta, hogy 18 évvel ezelőtt utoljára élesben használták.

Kimi Räikkönen egykori munkaeszköze mellett az 1990-ben Ivan Capelli által hajtott Leyton House CG901-es is ott volt a garázsban, noha olykor kisebb technikai problémák ütötték fel a fejüket a motorjában. Adrian Newey arcán azonban így is látszott, mekkora élményt jelent neki, hogy a 2007-es világbajnok McLarenjében ülve követhette a pályán előtte a Leyton House-zal köröző fiát. Alighanem ezt hívják nehezen überelhető apa-fia programnak.

A teljes videót alább nézheti meg:

Friss