2024. április 25. 10:00

KezdőlapF1Elképesztő: GP2-es autóval száguldozott valaki a cseh autópályán (videó)

Elképesztő: GP2-es autóval száguldozott valaki a cseh autópályán (videó)

-

Nem mindennapi videó készült Csehországban arról, ahogy egy korábbi GP2-es kocsi a legnagyobb természetességgel közlekedik a személyautók között.

Valószínűleg nem hitt a szemének az, aki ma jókor jó helyen volt Csehországban az autópályán, egy kis szerencsével ugyanis egy korábbi GP2-es (a Forma-2 elődje) autóval találkozhatott. A Forma-1 első számú utánpótlás szériájában használt, Dallara kasztnis autó valamikor a 2008 és 2010 közötti időszakból való, a festése pedig természetesen házilag készült, hiszen a Ferrari logóit és korábbi főszponzorát is magán viseli.

Sofőrje szerencsére a jelek szerint többé-kevésbé betartotta a sebességkorlátozást – legalábbis akkor, amikor a videó készült róla –, de azért néha odalépett a gázra. Viszont akár gyorsan ment, akár nem, mindenképpen teljességgel szabálytalan, amit csinált, hiszen ki sem mehetett volna a közútra a V8-as Mecachrome-motorral hajtott, nagyjából 620 lóerős kocsival. Egybehangzó sajtóhírek szerint a rendőrség nem tudta azonosítani a vezetőt, de keresik.

Egyébként nem ez az első eset, hogy ilyesmi történik, három évvel ezelőtt ugyanis már levideózták ugyanezt az autót a cseh autópályán. Akkor nem kapták el a sofőrjét.

 

Friss