2024. április 23. 14:22

KezdőlapF1Wolff elárulta hogyan tud fejleszteni a Mercedes a költségvetési sapka keretein belül

Wolff elárulta hogyan tud fejleszteni a Mercedes a költségvetési sapka keretein belül

-

Annak ellenére, hogy a 2022-es F1-es szezonra 140 millió dolláros költségvetési sapkát vezettek be, a csapatok a szezon során folyamatosan frissítéseket hoztak autóikra.

Toto Wolff elmagyarázta azt, hogy a Mercedes miként tudott rendszeresen frissítéseket eszközölni autóján a költségvetési sapka ellenére.

Az élcsapatok körében az év elején aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy nehézségekbe ütközhetnek, ha a meghatározott 140 millió dolláros összeg alatt maradnak, különösen az infláció növekedése és a megugrott szállítási költségek fényében.

A rajtrácson azonban több alakulat is folyamatosan fejlesztette autóit, Wolff pedig bepillantást engedett abba, hogy az Ezüstnyilak hogyan oldották meg ezt a feladatot.

Csak a saját nevünkben tudok beszélni. Van a pénzügyi mérnököktől egy emberünk, aki minden egyes folyamatot és minden egyes alkatrészt lekövet, amelyet az együlésesekre szerelnek.” – mondta Wolff.

Mercedes AMG F1
Fotó: Steve Etherington / Mercedes AMG Petronas

Amikor lepakoljuk a dolgokat a kamionról, a pénzügyi mérnök feljegyzi az értékét, és ami használatba kerül, azt számításba veszi.

A tervezett módszerrel megyünk előre, a szezon elején sok okból kifolyólag kevés frissítést hoztunk, most viszont haladunk a fejlesztési programmal.

Arra a kérdésre, hogy bízik-e az FIA ellenőrzésében, hogy a csapatok betartják-e a költségvetési sapkát, Wolff hangsúlyozta, hogy a szabályok bármilyen megszegése hasonló lenne, mintha a technikai kérdésekben tennék ugyanezt.

A szabályozás már tavaly is megvolt, és hamarosan meglesznek az eredmények, amelyek megerősítik, hogy mindenki betartotta-e a szabályokat.” – magyarázta a csapatfőnök.

Egyszerűen úgy gondolom, hogy tilos hibázni, mert a pénzügyi szabályok megszegése ugyanolyan, mint a technikaiaké.

 

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss