2024. április 20. 13:09

KezdőlapF1Az ex-versenyző szerint Verstappen odaérhet a legnagyobbak közé

Az ex-versenyző szerint Verstappen odaérhet a legnagyobbak közé

-

Pedro De la Rosa hiszi, hogy Max Verstappen mindennel rendelkezik ahhoz, hogy idővel minden idők egyik legjobbjaként hivatkozzanak majd rá.

Tavaly Max Verstappen még kicentizve szerezte meg első világbajnoki címét Lewis Hamiltonnal szemben. Idén már jóval inkább erődemonstráció az, amit látunk tőle és a Red Bulltól. Előnye nyolcvan pont legközelebbi riválisához, Charles Leclerc-hez képest is, így a holland öles léptekkel halad a címvédés felé. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint így Verstappen 25 éves korára kétszeres világbajnoknak mondhatja majd magát év végén.

És ez még csak a kezdet a korábbi versenyző Pedro De la Rosa szerint. A spanyol úgy véli, rengeteg van még Verstappenben, elég megnézni, mit nyújt az egyes versenyeken.

(Leclerc-rel) mindketten nagyon gyorsak, ami viszont a különbség Verstappen javára, az az, hogy ő sokkal inkább irányítja az eseményeket” – mondja De la Rosa. „Még hibákat is alig-alig látunk, nem hogy megforgást vagy baleseteket. Egyáltalán hányszor fékez el egy-egy kanyart? Teljesen mindegy, milyen körülmények között van, Max kontrollál mindent. Mindegy, hogy esik vagy száraz az idő, mindegy, hogy edzés vagy verseny van. Korábban már az edzéseken elment a határokig, jöttek is a hibák, a balesetek. Viszont mikor volt az utolsó ilyen? Fantasztikus nézni őt.

De la Rosa szerint Verstappen idővel ugyanazt az elismerést érdemli majd, mint Senna, Schumacher vagy Hamilton.

Mindene megvan ehhez. Persze sok múlik azon, hogy milyen csapatoknál versenyez majd, ezek pedig mennyire lesznek versenyképesek a következő 10 évben. De Max részéről semmi nem hiányzik ennek az eléréséhez. Azt gondolom, ő jelenleg a legjobb. Nem szabad elfelejteni persze a többieket sem, de most Verstappen az, aki a csúcson van.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss