2024. április 26. 01:52

KezdőlapF1Ricciardo: Hiszem, hogy még ide tartozom

Ricciardo: Hiszem, hogy még ide tartozom

-

Csapattársa, Lando Norris négyszerannyi pontot szerzett idén, mint Daniel Ricciardo. Az ausztrál ezzel együtt bízik magában.

Daniel Ricciardo jókora verést kap idén csapattársától. Míg Lando Norris 76 ponttal rendelkezik és már dobogón is állt, addig az ausztrál ennek pontosan a negyedét gyűjtötte össze, 19-et. A két mclarenes a tabellán is nagyon messze van egymástól, míg Norris hetedik, Ricciardo mindössze tizenkettedik összetettben.

Bár hivatalosan nincs még meg, ki lesz Lando Norris csapattársa 2023-ban (lásd a Piastri-sztorit…), Daniel Ricciardo jövője jelenleg erősen kérdéses. Potenciális opció lehet számára az Alpine-os visszatérés, miután onnan Alonso távozik, Piastri pedig saját elmondása szerint biztosan nem a franciáknál vezet majd. Egy biztos, a 33 éves versenyző egy darabig még az F1-gyel tervez, mert nem érzi úgy, hogy ne lenne itt helye.

Hiszem, hogy még mindig jó vagyok ebben, hogy ide tartozom és képes vagyok rá” – mondja Ricciardo. „Ez az, ami hajt engem. Ráadásul még mindig imádom ezt. Minden hétvégére úgy tekintek, hogy hátha most, hátha ez a megfelelő verseny. Talán ez a világ egyetlen sportja, amit mindössze húszan űznek a világon. Mivel ez az embereknek csak a 0,001 százaléka, az, hogy ennek nem hogy részese vagyok, hanem harcolok is benne, már önmagában különleges.

Ricciardo is tudja, néha döntéseket kell hozni és kockázatot kell vállalni. Ebből pedig ő mostanában nem jön ki jól.

Egy versenygyőzelemhez például mindent bele kell adnod. A csapat és te is mindent beleteszel ilyenkor, nem csak egy vasárnapi vezetésről van szó. Ezek a magasságok rengeteget adnak neked.

Friss