2024. április 19. 21:07

KezdőlapF1Schumacher szerint az emberek túl könnyen kritizálnak

Schumacher szerint az emberek túl könnyen kritizálnak

-

Mick Schumacher is volt már a kritikák célkeresztjében a szezon elején, azóta viszont fordulni látszik az éve. Szerinte emiatt is érdemes várni az ítéletekkel.

Nem kezdődött jól Mick Schumacher 2022-es szezonja (sem). A német második F1-es éve kezdetén rettenetesen összetörte az autóját Szaúd-Arábiában az időmérőn (emiatt a futamon nem is tudott indulni), majd ütközött Sebastian Vettellel, hogy aztán megint leírja a Haast Monacóban.

Ezt követően viszont a formája javulni kezdett. Kanadában karrierje legjobb időmérős teljesítményét nyútjva hatodik helyre kvalifikált, igaz, a futamon cserben hagyta őt a technika. A Brit Nagydíjon aztán megtört a jég, és megszerezte pályafutása első pontjait egy nyolcadik helynek köszönhetően. Erre aztán rögtön a következő futamon, Ausztriában rá tudott pakolni, amikor hatodikként intették le.

Schumacher a gyenge szezonkezdés után rengeteg internetes mém, illetve markánsabb, cinikusabb kritika alanya is volt. Szerinte viszont az emberek túl könnyen ítélkeznek, részinformációk alapján.

Az emberek csak minél vaskosabb címlapokat akarnak kreálni” – mondja Schumacher. „Persze valahol értem, hogy az emberek pénzt szeretnének látni a cikkjeikből. Másrészt viszont azt is értékelném, ha ugyanezek az emberek több időt szánnának arra, hogy utánajárjanak minden ténynek, ami egy-egy téma mögött valójában van.

Egyébként maga Schumacher sem rágódik az év eleji hibáin. „Nem igazán térek rájuk vissza már. Tudom, mire vagyok képes, tudom, mennyit érek. Csak erre fókuszálok. Igyekszem a legjobbamat nyújtani, és ha ez összejön, azzal már egész jó eredményeket lehet elérni. Így volt ez annak idején az F4-ben, az F3-ban és az F2-ben is. Mindegyikben képes voltam első-második helyekre. Nem látom, itt miért ne lehetnék.

Monaco után azért Schumacher számára szükség volt egy váltásra. „Tudtam, hogy valamit tennem kell. Át kellett gondolnom mindent, ami történt, és hogy miért vagyok itt. Azt mondtam magamnak: oké, azért vagyok itt, mert szeretem ezt csinálni. Ha nem akarom ezt, nem kell. Ez segített.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss