2024. április 24. 09:58

KezdőlapF1Világbajnok honfitársa szúrt oda Hamiltonnak, mert lazán veszi az idei évet

Világbajnok honfitársa szúrt oda Hamiltonnak, mert lazán veszi az idei évet

-

Nigel Mansell szerint nem véletlen, hogy George Russell ennyire jól teljesít az idén Lewis Hamilton csapattársaként.

Noha a nyári szünet előtt zsinórban öt dobogós helyezést szerzett, 13 futam után Lewis Hamilton újdonsült csapattársa, George Russell mögött áll az összetettben. A hétszeres világbajnok a Mercedes visszaesése miatt még futamot sem nyert az idén, Russell-lel szemben pedig pole pozíciója sincs. Nigel Mansell, 1992 világbajnoka pedig úgy véli, hogy nem is nyújt 100%-os teljesítményt.

„George Russellt és Lando Norrist is kedvelem. Úgy gondolom, George esélye az, hogy Lewis még nem döntött úgy, hogy leporolja a jobb lábát. Szerintem lazára veszi. [Russell] remek munkát végez, miként Lando is, amikor az autója jól teljesít. Remek eredményeket ért el” – összegzett a 69 éves expilóta az Adrian Fluxnak adott interjúban.

Persze, ha Hamiltont kérdeznék erről, alighanem más lenne a véleménye. Az pedig, hogy esetleg motivációját veszítette volna a gyengébb eredmények miatt, szavai alapján kizárható, hiszen főnökére reagálva elmondta, bőven van még üzemanyag a tankjában.

„Lewis és én beszéltünk néhány hete arról, hogy meddig tarthat az együttműködésünk, és 5-től 10 évig terjedő időszakról volt szó, úgyhogy szerintem eljuthatunk 400 versenyig” – nyilatkozta korábban Toto Wolff a 300. F1-es futamát a Francia Nagydíjon ünneplő hétszeres világbajnokról.

„Az rengeteg futam. Először csak hálás szeretnék lenni azért, hogy idáig eljutottam, de még mindig frissnek érzem magam, és úgy gondolom, hogy bőven maradt még üzemanyag a tankban – reagált Hamiltont. – Élvezem, amit csinálok. Igazán büszke vagyok, és élvezem, hogy minden nap megérkezem a pályára és elképesztő emberekkel dolgozom együtt. A sporttal való közös munkát is minden korábbinál jobban élvezem. Természetesen szeretnék újra nyerni, de ez időbe fog telni. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb majd leülünk a jövőről beszélgetni.”

Hamilton elmondta, hogy bár az idei autó nem úgy sikerült, ahogy várták, és a világbajnoki címekért sem küzdhetnek, azért nem fog a kardjába dőlni. „Nem volt nyomorúságos az év eleje, mert mindig lehet sokkal rosszabb. Versenyzői szempontból viszont összezavart, hogy megértsem az idei autót. Annyi mindennel próbálkoztunk, igyekeztünk előrelépni, de a pilótának meg kell bíznia a versenygépében, különösen a hátuljában. Ez pedig igazán visszavetett minket.”

„Most olyan helyzetben vagyunk, hogy kezdjük jobban megérteni a kocsit, kezdünk következetesebbé válni, ami sokkal élvezetesebbé teszi a vezetést. Egyes területeken továbbra sincs meg a teljesítményünk, de lassacskán meglesz. Apró lépésekben haladuk, folyamatosan kis lépéseket teszünk. Sajnos jelenleg nem tudunk nagyot ugrani, de ki tudja, talán egy ponton fogunk, és akkor ismét ott leszünk az élen” – tekintett előre.

Friss