2024. április 26. 23:55

KezdőlapF1Büntetéscunami Spában, Leclerc és Verstappen is érintett

Büntetéscunami Spában, Leclerc és Verstappen is érintett

-

Mint ahogyan ahogyan arra már előzetesen számítani lehetett, több versenyző is hátrasorolásos büntetéssel néz szembe a vasárnapi Belga Nagydíjon. Többek között Charles Leclerc és Max Verstappen is csak a mezőny hátsó feléből rajtolhat.

Max Verstappen, Charles Leclerc, Lando Norris, Esteban Ocon, Valtteri Bottas és Mick Schumacher. Ez azon versenyzők névsora, akik hátrasorolásos büntetés kapnak a Belga Nagydíjra, mert egy vagy több erőforráselemből és/vagy váltó alkatrészből átlépik az egy szezonban beszerelhető maximális mennyiséget.

Ami a címvédő és vb-éllovas hollandot illeti, nála új belső égésű motort, turbófeltöltőt, MGU-H-t, MGU-K-t és váltót is bevet a Red Bull, amivel a rajtrács végére fog kerülni, míg Leclerc-nél egyelőre csak MGU-K-t, akkumulátort és váltót cserélnek, ami összesen 15 helyes hátrasorolást jelent, ám valószínűleg később újabb elemeket kap majd, amivel ő is további büntetésben részesül.

Norris, Ocon és Bottas egyaránt új V6-ost, turbót és MGU-H-t kap, míg az Alpine versenyzőjének MGU-K-ból, akkumulátorból és vezérlőelektronikából is újat szerelnek be. Utóbbit Schumacher autójában is kicserélik a váltó korlátozás eső alkatrészeivel egyetemben. Ugyanezt megteszik Bottasnál is, váltócsere miatti büntetésben tehát Leclerc, Verstappen, Bottas és Schumacher részesül.

Hogy a mezőny végére sorolt pilóták között mi lesz a rajtsorrend, az az időmérőn fog eldőlni: amelyikük előrébb végez a kvalifikáción, az indulhat majd jobb rajtpozícióból. A büntetettek névsora és a büntetések mértéke jó eséllyel még változni fog.

Forrás:FIA

Friss