2024. március 29. 08:34

KezdőlapF1Legendás F1-es autócsodák is versenyeznek a hétvégén

Legendás F1-es autócsodák is versenyeznek a hétvégén

-

A Forma-1-es Belga Nagydíjon kívül is pályára lépnek F1-es kocsik a hétvégén, méghozzá Silverstone-ban. Aki nem tud ott lenni a helyszínen, az sem marad le semmiről, miután a teljes hétvégét élőben közvetítik.

Többek között a Williams első világbajnok autóját is verseny közben csodálhatják meg azok, akik a hétvégén kilátogatnak a Silverstone Classic-ra. Akik viszont nem tehetik ezt meg, azoknak sem kell csüggedniük, hiszen a YouTube-on élőben követhetik az eseményeket, és nézhetik többek között az említett Williams FW07B-t, amellyel 1980-ban Alan Jones vb-t nyert.

Az F1-es autóknál maradva a legendás helyszínen versenyez még a Colin Chapman által tervezett Lotus 91, vagy az a McLaren, amellyel Niki Lauda 1982-ben visszatért a Forma-1-be. Emellett olyan, eredményeiket tekintve kevésbé sikeres, ám mégis az F1 történetének szerves részét képező autók is pályára gurulnak, mint a Shadow DN9, vagy a Tyrrell 011.

A versenyek mellett F1-es bemutató is színesíti a programot, amelyen a legendás Brabham-istálló történetének utolsó autója is tiszteletét teszi, de az 1998-as Minardival, Michael Schumacher egykori Benettonjával, sőt, Ayrton Senna 1991-es McLarenjével is találkozhatunk.

Az F1-es kocsik ugyanakkor a programnak csak egy szeletét teszik ki: 20. század eleji Grand Prix-versenyautók, sportautók, régi Forma-2-es és túraautók, GT-kocsik és a hosszú távú versenyzés krémjét jelentő prototípusok egyaránt feltűnnek.

A pénteki nap teljes egészében ITT nézhető vissza, a szombati közvetítés pedig EZEN A LINKEN érhető el.

 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss