2024. április 23. 17:51

KezdőlapF1Első F1-es csapatfőnöke meg akarta látogatni Michael Schumachert, ezt a választ kapta

Első F1-es csapatfőnöke meg akarta látogatni Michael Schumachert, ezt a választ kapta

-

A Michael Schumachernek 1991-ben a Forma-1-es bemutatkozást lehetővé tevő Eddie Jordan is azok közé tartozik, akik meg akarták látogatni súlyos síbalesete után a hétszeres világbajnokot.

Lassan kilenc éve annak, hogy 2013 decemberében Michael Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett, ami teljesen megváltoztatta a hétszeres világbajnok és a hozzá közel állók életét. Azon kívül, hogy hónapokon át kómában volt, majd hazaszállították svájci otthonába, gyakorlatilag semmilyen konkrétumot nem tudunk az évek óta a nyilvánosságtól elzártan lábadozó pilóta állapotáról, de valószínűsíthető, hogy nagyon leromlott az életminősége, egyesek szerint beszélni és járni sem tud.

Azok, akik információt adhatnának az állapotáról, természetesen nem teszik, és különben is, csak nagyon kevesen látogathatják őt a közvetlen családtagokon kívül. Még Willi Webernek, egykori menedzserének sincs bejárása hozzá, de Jean Todt, az FIA korábbi elnöke és a Ferrari volt csapatfőnöke például rendszeresen elmegy hozzá, hogy együtt nézzék Schumacher fia, Mick versenyeit. Azonban a 76 esztendős francia is csak annyit szokott közölni, hogy barátja továbbra is harcol.

A grenoble-i kórház, amelyben 2014. január 3-án Schumacher a 45. születésnapját töltötte, és amelyre rajongók hatalmas üzenetet vetítettek az életéért küzdő hétszeres világbajnoknak

Pedig bőven lennének olyan jelentkezők, akik meglátogatnák Schumachert, ha a család engedné. A már emlegetett Weber többször is elpanaszolta, hogy nem tették lehetővé neki, hogy egykori védence mellett legyen, most pedig Eddie Jordan, Schumacher első Forma-1-es csapatfőnöke mesélte el, hogy Corinna Schumacher, a hétszeres világbajnok felesége miként utasította őt vissza.

„Corinna egy időben az egyik versenyzőnk, Heinz-Harald Frentzen barátnője volt, akit később elhagyott, hogy feleségül menjen Schumacherhez – utalt az 1990-ben saját Forma-3000-es, 1999 és 2001 között pedig F1-es csapatánál versenyző németre Jordan az Irish Mirrornak adott interjúban. – Úgyhogy megvolt a kapcsolat, én pedig kerestem őt, egyszer pedig megkérdeztem, hogy helyénvaló lenne-e meglátogatnunk [Schumachert]. A válasz az volt, hogy nem. Jelenleg senki sem látogathatja, csak a közvetlen családja. Azóta ugyanakkor a fiatal Mick Schumacher, Michael fia felkeresett, ami nagyon különleges volt.”

Az 1991-es Belga Nagydíj előtt Michael Schumachert F1-es üléshez juttató, a remekül sikerült bemutatkozás után új csillagát azonnal elveszítő korábbi csapattulajdonos később Ralf Schumachert is az F1-es gárdájában tudhatta két szezon erejéig, míg a későbbi hétszeres világbajnokkal már csak ellenfélként találkozott a pályán. Noha Schumacher képességeit elismeri, nem őt tartja minden idők legjobbjának.

„Vannak fenntartásaim ezzel kapcsolatban, de ez csak én vagyok. Mindenkinek megvan a maga véleménye. Kétségtelen, hogy gyors volt, de voltak bizonyos dolgok, amiket sosem szerettem azzal kapcsolatban, ahogyan hozzáállt a versenyzéshez” – fejtegette a 74 éves üzletember.

Forrás:Irish Mirror

Friss