2024. április 19. 16:00

KezdőlapF1Vettel a túlélésre játszott a Belga Nagydíjon

Vettel a túlélésre játszott a Belga Nagydíjon

-

Vettel a legjobb eredményét érte el az Azerbajdzsáni Nagydíj óta Spa-Francorchamps-ban, az Aston Martin pedig visszatért a pontszerzők közé.

A négyszeres világbajnok a rajtrácson végül a 10. pozíciót foglalhatta, miután több pilótát is hátrasoroltak. Vettel szinte végig a legjobb 10-ben volt a futam alatt, ám végül a hetedik helyet Esteban Ocon egy remek előzéssel elrabolta tőle, így végül a német 8. lett.

Megszerezzük a pontokat és remek volt látni, hogy ha tisztességes pozíciót szerzünk a rajtrácson, majd futunk egy jó első kört, akkor úgymond túlélhetjük és kitarthatunk” – mondta Vettel.

Jobb tempónk volt, mint az Alpinenak az igazán régi gumikon, de összességében az autójuk gyorsabb, így nehéz volt őket magunk mögött tartani. A verseny nagy részében  egyikőjükkel szemben ez sikerült, a másikuk pedig nagyon közel volt.

Stratégiailag talán egy kicsit korábban is bejöhettünk volna, de utólag mindig könnyű ezt megállapítani, összességében viszont elégedett vagyok.

Hárman egymás mellett

A 35. körben Vettel kénytelen volt egyszerre két vetélytársával szemben is védekezni, Ocon és Gasly két oldalról próbálták megelőzni az Aston Martint a Kemmel egyenesben.

Sebastian Vettel, Aston Martin, Belga Nagydíj
Fotó: Aston Martin F1 Team

Vettel elmagyarázta, hogy „egy kicsit beragadt„, amikor a két francia pilóta megérkezett.

Egy kicsit beragadtam, nem volt DRS-em, és kifogytam az energiából, így csak a tükröket figyeltem.” – mondta.

Nyilvánvalóan túl korán használtam a DRS-t, és így én voltam elöl, szóval ez nem volt túl okos részemről. Fegyverek nélkül mentem bele a küzdelembe, és már éreztem, hogy túl hosszú lesz az 5-ös kanyarig tartó csata, és mindkét pozíciót elvesztettem.”

Miközben Ocon meglépett, Vettel vissza tudta előzni Gasly AlphaTauriját és nyolcadik helyével végül 20-ra növelte egységeinek a számát, amivel a 12. helyre jött fel a tabellán. Csapattársa, Lance Stroll ezen a versenyen sem szerzett pontot, miután a 11. helyen végzett.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss