2024. április 25. 17:14

KezdőlapF1Albon: Ez volt pályafutásom egyik legkeményebb versenye

Albon: Ez volt pályafutásom egyik legkeményebb versenye

-

A Williams versenyzője, Alexander Albon május óta először végzett a legjobb 10-ben.

Albon a kilencedik helyre kvalifikálta magát szombaton, azonban a büntetések miatt három helyet előrelépve a hatodik rajtkockából indulhatott a Belga Nagydíjon.

A Williams pilótája a versenyen is a középmezőny sűrűjében tudott maradni, mivel kihasználta a Williams erős egyenesbeli sebességét, hogy ellenálljon a látszólag gyorsabb riválisok támadásainak. Végül a 10. helyen ért célba, és ezzel megszerezte első pontját a csapatnak a Miami Nagydíj óta.

Ez volt pályafutásom egyik legkeményebb versenye, és egyben az egyik legjobb személyes eredményem is” – mondta Albon.

A lehető legjobb munkát végeztük, és ez jó érzés. A felvezető körben már egyértelmű volt, hogy a gumik kopása nagyon magas lesz, és a hétvége többi részében tapasztaltnál melegebb pályahőmérséklet tovább rontotta ezt.

Az egyenesekbeli jó tempó segített

A verseny utolsó szakaszában már a háromkiálláson gondolkodtam, de kibírtuk, és Lance-t [Strollt] magunk mögött tartottuk, ezután pedig csak az volt a fontos, hogy ne hibázzunk.

Alexander Albon, Williams, Belga Nagydíj
Alex Albon (THA) Williams Racing.
Belgian Grand Prix, Saturday 27th August 2022. Spa-Francorchamps, Belgium.

Úgy gondolom, hogy összességében jól teljesítettük a hétvégét az első szabadedzéstől kezdve, maximálisan kihasználtuk az autónk gyorsaságát az egyenesekben, és nem hibáztunk.

Kísérleteztünk, a legjobbat hoztuk ki a gumikból a kvalifikáción, és a versenyen mindent kihoztunk, amit csak lehet, szóval nagyon boldog vagyok.

Csapatként teljes hétvégét teljesítettünk, és ez mutatja; ha nem a leggyorsabb autód van, de mindent jól csinálsz, akkor is el tudsz hozni egy-két pontot.

Friss