2024. április 24. 00:17

KezdőlapF1Hamilton az idiótázás után ott szúr vissza Alonsónak, ahol csak tud

Hamilton az idiótázás után ott szúr vissza Alonsónak, ahol csak tud

-

Nem viseli túl jól Fernando Alonso kritikáját Lewis Hamilton, aki nem akart reagálni a spanyol szavaira, mégis úton-útfélen megtette.

Lewis Hamilton rögtön elismerte, hogy az ő hibája volt a Fernando Alonsóval a Belga Nagydíj első körében történt ütközés, azt ugyanakkor szemmel láthatóan elég nehezen viseli, hogy a spanyol a pillanat hevében idiótának nevezte őt, aki csak az első helyről rajtolva tud versenyezni.

A hétszeres világbajnok a kiesése után kifejtette, hogy legalább most már tudja, miként érez iránta Alonso, majd közölte, hogy meg akarta vitatni a történteket egykori csapattársával, de miután hallotta, hogy mit mondott róla, már nincs szándékában így tenni.

Alonso még mutogatott is egy sort a kiesett Hamiltonnak, közben pedig annyira lekötötte mindez, hogy nem figyelt a mérnöke utasítására, úgyhogy vissza kellett kérdeznie

Hamiltonnak szemmel láthatóan rosszul esett a nyilvános kritika, hiszen nyilatkozataiban több helyen elejtett egy-egy csipős megjegyzést, mint például a „nem volt szándékos és vállalom a felelősséget, mert ezt csinálják a felnőttek”.

Mivel a futam után a pilóták több tévétársaságnak is nyilatkoznak, és nem mindegyiknek feltétlenül mondják szóról szóra ugyanazt, azóta is bukkannak fel újabb részletek. Most a portugál Sport TV-nek adott nyilatkozat került ki a közösségi médiába, amelyben Hamilton egy újabb megjegyzést engedett el, amikor Alonso szavairól kérdezték. „Nem igazán szeretnék erre bármit is mondani. Elég csak megnézni az eredményeink közötti különbséget a karrierünk során, szóval ja… De tudom, hogy a pillanat hevében mond az ember dolgokat, úgyhogy nincs gond.”

Hamilton nyilvánvalóan arra utalt, hogy Alonsónak „csak” két világbajnoki címe van, míg neki hét, és neki legyen mondva, a 40 esztendős veterán azon kijelentése nem állja meg a helyét, hogy Hamilton csak az első helyről rajtolva tud nyerni, hiszen a britnek több győzelme van nem a pole-ból rajtolva, mint neki összesen.

A Mercedes pilótája ezek után egyébként az Instagramon is küldött egy kedves kis üzenetet Alonsónak, a hétvége lezárásaként mindenki munkáját megköszönő posztban ugyanis feltűnt egy fotó, amelyen egy Hamilton által aláírt Mercedes-sapka látható a „to Fernando”, azaz „Fernandónak” felirattal. Aligha félreérthető üzenet, amire lehet, hogy Alonsónak is lesz majd egy-két szava.

Fernando Alonso, Alpine, Belga Nagydíj
Alonso csak a rádióban volt dühös Fotó: Alpine

A kétszeres világbajnok egyébként már higgadtan nyilatkozott és elmondta, megérti, hogy a felügyelők nem büntették meg utólag Hamiltont, mert ilyen dolgok megesnek az első körben. Majd azt is elismerte, hogy dühből beszélt.

„Dühös voltam a rádióban. Egyébként is, ilyenkor a mérnököddel és a csapatoddal beszélsz. Sajnálatos, hogy mindent adásba tesznek, mert ilyenkor látszik, hogy mondasz valamit a rádióban, majd teljesen másként viselkedsz a sajtóval. Normális esetben, amikor a rádióban beszélsz, azt csak a csapatnak címzed.”

 

Forrás:Sport TV

Friss