2024. április 26. 05:08

KezdőlapF1Todtot folyton Schumacher állapotáról kérdezik, olykor heti háromszor is látja őt

Todtot folyton Schumacher állapotáról kérdezik, olykor heti háromszor is látja őt

-

Michael Schumacherről is beszélt a Sport Bildnek interjút adó Jean Todt. A 76 esztendős sportvezető elmondta, hogy barátja a jelen körülmények között nem lehetne jobb helyzetben annál, mint amiben van.

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy pontos információval rendelkeznek a 2013 decemberében súlyos síbalesetet szenvedett, azóta a világtól teljesen elzártan élő, teljes hírzárlat alatt tartott Michael Schumacher állapotáról. Jean Todt, a hétszeres világbajnok korábbi főnöke és barátja ezek közé tartozik, a Sport Bild szerdai számában pedig a látogatásairól is beszélt.

Az FIA korábbi elnöke elmondta, hogy örül, amiért „a rajongók, és nemcsak a németek, olyan sokat gondolnak rá”, és „annyit kérdeznek” [Schumacher] állapotáról. „A szurkolóknak tudniuk kell, hogy a legjobb kezekben van” – nyilatkozta a 76 esztendős sportvezető, majd hozzátette, hogy barátja „a lehető legjobb helyzetben van, és olyanok veszik körül, akik szeretik.”

Todt elmondta, hogy olykor hetente háromszor is meglátogatja a hétszeres világbajnokot, máskor viszont egy teljes hónap is eltelhet úgy, hogy nincs ideje elutazni a Genfi-tó partjára. „Ők a barátaim, és folyamatos kapcsolatban vagyunk. Bármit tehetek a Schumacher-családért, azt megteszem. Amíg ezen a világon vagyok, mindig látogatni fogom őket” – jelentette ki.

A Michael Schumacherrel szoros baráti viszonyt a Ferrarinál töltött közös évek alatt kialakító Todtot pedig természetesen nemcsak egykori pilótájának, hanem a Schumacher-család minden tagjának hogyléte foglalkoztatja, így rajta tartja a szemét a második éve a Forma-1-ben versenyző Mick Schumacheren is.

Mick Schumacher, Haas, Francia Nagydíj
Mick Schumacher bizonyára Todtól is kap tanácsokat Fotó: Haas F1 Team

„Gyakran folytatunk eszmecserét, megbízunk egymásban, és megbeszélünk dolgokat. Amikor szeretsz valakit, együttérzel vele. Ha szomorú, akkor te is az vagy, ha boldog, akkor pedig te is boldog leszel” – utalt a 23 esztendős pilóta igen hektikus idei szezonjára, amelynek végén a jelek szerint szakítani fog a Ferrari akadémiájával, és még az sem kizárt, hogy nem marad ülése a Forma-1-ben.

Todt elmondta, hogy Mick az idei évben „nehéz időszakon megy keresztül és küszködik, olykor igazságtalan okok miatt”, de a jövőjével kapcsolatos találgatásokra nem kívánt reagálni, mert elmondása szerint nem követi annyira a szerződésekkel kapcsolatos helyzetet. Azt viszont elmondta, hogy Schumachernek „a legjobb opciót” kell választania. 

Friss