2024. április 25. 06:18

KezdőlapF1Hivatalos: Oscar Piastri a McLaren versenyzője

Hivatalos: Oscar Piastri a McLaren versenyzője

-

Hosszú szappanopera volt, de lezajlott ennek az utolsó epizódja: Oscar Piastri végül a McLaren versenyzője lesz 2023-tól.

Oscar Piastri F2-es bajnokként nem kapott lehetőséget 2022-ben, és csak az Alpine tesztpilótájaként tevékenykedett. Néhány héttel ezelőtt aztán az Alpine bejelentette, hogy az ausztrál jövőre náluk versenyezhet. Ezt később maga az érintett cáfolta.

Piastri karrierjével kapcsolatban a mai nap folyamán megszületett a döntés – ezt új munkaadója, a McLaren jelentette be.

Hihetetlenül izgatott vagyok, hogy egy ilyen nagymúltú csapat színeiben mutatkozhatok be a Forma-1-ben” – fogalmaz a csapat közleményében Oscar Piastri. „Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, amelyet a csapat rám bíz. A McLaren régóta ismert arról, hogy fiataloknak adjon lehetőséget, és nagyon várom már, hogy Lando mellett versenyezhessek 2023-ban. Mostantól pedig erre a bemutatkozásra fókuszálok.

A csapatfőnök, Andreas Seidl is várja már, hogy Piastri náluk versenyezhessen.

Az egész csapat várja már Piastri érkezését 2023-ban. Lenyűgöző karrierrel rendelkezik, és biztos vagyok benne, hogy Landóval nagyszerű csapatot alkotnak majd. Nagyon fontos versenyek állnak még előttünk idén is, azután viszont jöhet Oscar integrálása a csapatba. A cél az, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a 2023-as szezonra.

Oscar Piastri a fiatal, F1 felé törekvő generáció egyik legjelesebb képviselője. Egymást követő években, újoncként nyerte meg az F3-at és az F2-t, ez pedig óriási eredmény, lenyűgöző tehetségről tesz tanúbizonyságot. Landóval és Oscarral egy fiatal, izgalmas pilótapárosunk lesz jövőre, óriási potenciállal. Oscar érkezése egy óriási fogás a McLaren számára.

Forrás:McLaren

Friss