2024. április 25. 21:43

KezdőlapF1Mercedes 1-2 és Verstappen-váltóhiba az első holland edzésen

Mercedes 1-2 és Verstappen-váltóhiba az első holland edzésen

-

Némi meglepetésre a két Mercedes kezdett az élen a Holland Nagydíj első edzésén. Verstappen váltóhibával küzdött, Pérez sem volt gyors.

Bár George Russell negyedikként zárta a Belga Nagydíjat, Lewis Hamilton nem tudta befejezni azt. Így hiába a szezon elejétől gyakorlatilag folyamatosan javuló teljesítmény, ez Spában az eredményeken a legkevésbé sem látszott.

Tulajdonképpen rögtön az FP1 elején azt láthattuk, hogy Max Verstappen alatt hazai pályán megáll a Red Bull, később pedig alig-alig állt mért körök a neve mellett. Nem ment különösebben jól csapattársa, Sergio Pérez sem, aki egy eltérő padlólemezzel igyekszik kisilabizálni, mitől kap annyit Verstappentől, amennyit. A mexikói végül a hetedik helyen zárta az edzést, míg Verstappen a 19. lett.

A legjobb teljesítményt a Holland Nagydíj első szabadedzésén a két Mercedes nyújtotta. A legjobb idővel George Russell zárt, mögötte jött csak a hétszeres világbajnok csapattárs. Egyelőre a Ferrari is jobban áll, mint a Red Bull, ugyanis a harmadik helyen Carlos Sainz zárt, megelőzve a két McLarent és csapattársát, Charles Leclerc-t.

Russell végül a másik Mercedes előtt is 240 ezreddel zárta az élen az FP1-et, Sainz lemaradása már majdnem négy tized volt. Sergio Pérez hátránya a hetedik helyen már a másodpercet súrolta. A top 10-ben még Alonso, Ocon és Albon zárt, utóbbi kettő már másfél másodpercnél is nagyobb deficittel.

Az első edzés végeredménye

Holland Nagydíj, FP1
Grafika: F1
Forrás:F1

Friss