2024. április 25. 10:53

KezdőlapF1Schumacherrel vagy nélküle? A Haas nem siet a döntéssel

Schumacherrel vagy nélküle? A Haas nem siet a döntéssel

-

Kevin Magnussen helye biztos jövőre is, Günther Steiner szerint viszont a Haas ráér eldönteni, ki lesz a dán csapattársa.

Bár sem a csapat, sem a versenyző részéről nem érkezett még ezzel kapcsolatban hivatalos megerősítés, úgy néz ki, a Forma-1 2023-as szezonjában Mick Schumacher és a Haas külön utakon folytatja. Ezt vetítheti előre az is, hogy Antonio Giovinazzi két szabadedzésen is lehetőséget kaphat majd az amerikai istállótól, még 2022-ben.

Giovinazzi mellett felmerült (legalábbis a sajtó részéről) Daniel Ricciardo neve is, aki biztosan távozik a McLarentől a szezon végén. Schumacherrel vagy nélküle? Giovinazzi érkezzen vagy Ricciardo? Akármi is lesz a döntés, a csapatfőnök szerint a Haas ráér még ezzel.

Nyilván beszélni fogunk erről – mondja a Haas csapatfőnöke. – Nem arról van szó, hogy szót se ejtettünk volna erről, egyszerűen úgy döntöttünk, jegeljük még ezt a témát. Mi van, ha például rossz döntést hozunk? Nem kell ezt erőltetni, nem kell kényszeríteni magunkat a döntésre. Figyeljük, mi történik körülöttünk, figyeljük, mi történik Mickkel. Szeretem, ha minden nyitott. Ha pedig kinevezünk egy első számú célpontot magunknak, akkor ez már nincs meg, és nem tudom ezt mondani.

Persze ennek a várakozásnak megvannak a maga hátulütői is. És ezt a Haas háza táján is tudják. „Persze, tisztában vagyunk ezzel, de vállaljuk ezeket. Ki tudja, a lehetőség talán nagyobb, mint a kockázat, amivel ez jár.

A Haas két versenyzője között komoly a különbség a tabellán. Kevin Magnussen 22 szerzett pontjával 11. a tabellán, míg Mick Schumacher kicsivel több, mint feleannyi ponttal, 12-vel rendelkezik. A német ezzel tizenötödik.

Steiner abba is beavatott mindenkit, hogy zajlik majd a döntési folyamat. „Nyilván megvannak a magam gondolatai, de ezt össze kell hoznom azzal, melyik a legjobb a csapat számára. A cél az, hogy a csapat előre menjen, ne hátra.

Friss