2024. április 16. 19:25

KezdőlapF1Vb-címe évfordulóján az Alpine-nal körözhet Jacques Villeneuve

Vb-címe évfordulóján az Alpine-nal körözhet Jacques Villeneuve

-

Megerősítést nyert, amit korábban mi is megírtunk: visszatér az 1997-es világbajnok. Jacques Villeneuve szép ajándékot kap az Olasz Nagydíj hétvégéje után: másfél évtized után ismét F1-es autót vezethet, vb-címének évfordulóját ünnepelve.

Jacques Villeneuve jelenleg karrierje kezdeti sikereinek helyszínén, Amerikában indul versenyeken. A kanadai idén részszezont futott a NASCAR Cup Seriesben, ahol például ott volt a szezon főversenyén, a Daytona 500-on is. Emellett a NASCAR alacsonyabb szintjein, így a kanadai nemzeti sorozatban is szerepelt.

Bár nem versenykörülmények között, de Villeneuve a Forma-1-hez is visszatér majd, méghozzá az Olasz Nagydíj hétvégéje utáni szerdán. Az autó, amibe beülhet, pedig a tavalyi Alpine, az A521 lesz egy teszt keretein belül. Villeneuve és az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer annak idején még dolgoztak is együtt a BAR Hondánál.

A Canal+ segítségével jött ez az egész létre” – mondja Villeneuve az Autosport kérdésre. „Egy francia csatorna jóvoltából, egy francia csapatnál. 25 éve ráadásul a Renault-val nyertem világbajnoki címet. Szóval ezek az előzmények. Mindez a tavalyi autóval, amit még lecsavarni sem lehet, szóval rendes körök lesznek. Fernandóval annak idején volt három közös versenyem, szóval van múltam a csapattal. Alan (Permane, sportigazgató) pedig annak idején a versenymérnököm volt. Nagyon izgatott vagyok.

Villeneuve szerint gyorsan vissza tud majd rázódni. „Jó lesz megérteni ezeket az autókat. Alacsony sebességnél egyébként nem egy nagy durranás, amit tudnak, az alapján, amit eddig láttam. Nagy sebességnél viszont lenyűgözőek. Csak kell eg jó ülés, és jó lesz. Pokoli lesz a G-erők miatt, de szerencsére hosszú az egyenes, így még akár pihenhetek is! A kormány pedig bár rendkívül komplikált, gyorsan meg lehet szokni. Eleinte persze nézegeti az ember, hogy ez vagy az a gomb mit tud, onnantól viszont, hogy megszokja, nincs vele baj.

Villeneuve mind a mai napig aktív versenyzőként tekint magára. „Sosem adtam én ezt fel. A Daytona 500 ráadásul kedvet csinált ahhoz, hogy csináljak egy rendes szezont. De most túlságosan lefoglal a tévé.


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Forrás:Autosport

Friss